Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
D. Grybauskaitė: sankcijos Rusijos nesustabdys, karą Ukrainoje gali sustabdyti tik karas
BNS
BNS foto
D. Grybauskaitė.

Buvusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad sankcijos Rusijos agresijos Ukrainoje nesustabdys, tam galima pasipriešinti tik kariaujant.

„Sankcijos V. Putino nesustabdys, kad ir kokios jos būtų. Jų reikia, bet be išimčių, kokias matome dabar taikant SWIFT atjungimą ir paliekant nuošalyje energetikos sektorių bei jį aptarnaujančius bankus...“ – įraše „Facebook“ paskyroje teigė buvusi šalies vadovė.

„Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės“, – pridūrė ji.

D. Grybauskaitės teigimu, kartojimas, jog NATO negali padėti Ukrainai „jau skamba apgailėtinai ir rodo Vakarų bailumą“.

„Nors ir mokomasi greitai, bet Vakarai vis dar nesupranta, kad Ukrainoje vyksta Europos karas. Jame arba dalyvauji ir kovoji su agresoriumi, arba stovėdamas ir stebėdamas, kaip jis naikina Ukrainą ir jos žmones, tampi karo nusikaltimų bendrininku. Taip. Bendrininku“, – rašė ji.

Anot buvusios šalies vadovės, nesustabdžius Rusijos prezidento Vladimiro Putino Ukrainoje, „kariauti teks vis vien, bet jau mūsų šalyse“.

„Man gėda girdėti, kai NATO valstybių vadovai ir pareigūnai veblena, kad „negali veltis į konfliktą“, o Sirijoje, Libijoje, Afrikoje, Jugoslavijoje, Afganistane galėjome?“, – klausė politikė.

„Šiandien Ukraina kovoja už savo tautos išlikimą ir Europos ramybę. – teigė ji. – Slava Ukraini. Slava jos didvyriams, kol kas tik jos didvyriams, nes kitų horizonte dar nesimato.“

Kremliaus pajėgos praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje. Rusija apsupo didžiuosius šalies miestus, tačiau ukrainiečių pajėgos intensyviai priešinasi puolimui.

Vakarų valstybės į invaziją atsakė sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, parama Ukrainai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 02 12:17
Spausdinti