Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KOALICIJA
Dešinieji sako sutarę dėl 80 proc. koalicijos sutarties, kuria grupę dėl COVID-19
BNS
Fotobankas
Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Gabrielius Landsbergis.

Konservatoriai ir dvi liberalų partijos sako sutarę dėl didžiosios dalies koalicijos sutarties punktų, kuria grupę, kuri ruoštųsi perimti koronaviruso (COVID-19) situacijos valdymą.

„Pirmos formalios diskusijos, derybos įvyko, manau, kad produktyviai ir konstruktyviai. Pasikeitėm nuomonėm apie pataisas, kurios buvo suplaukusios per ilgąjį savaitgalį, dabar tiesiog reikia ieškoti tikslesnių formuluočių, kurios atitiktų visų lūkesčius“, – po pirmojo derybinio susitikimo sakė konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis.

Koaliciją buriančių partijų atstovai sako dėl partijų kuruojamų sričių ir postų nekalbėję, pradeda koreguoti susitarimo projektą ir artimiausią susitikimą, taip pat ir koalicijos sutarties pasirašymą, žada artimiausiu metu.

„Akivaizdu, kad dėl darbo krypties iš esmės sutarėme, yra keli diskusiniai punktai, galima apibendrintai sakyti taip, kad dėl 80 procentų sutarėme, 20 yra palikta diskusijai, kuri ir toliau vyks artimiausiomis dienomis“, – sakė Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad bus buriama dargo grupė, kuris rengsis perimti COVID-19 situacijos valdymą. „Dėl ko sutarėme, kad labai svarbu spręsti COVID-19 situaciją, periminėti visą informaciją, kuri suplaukusi į institucijas, sudarysime grupelę iš partijų deleguotų žmonių būtent dėl COVID-19 priemonių“, – sakė A. Armonaitė.

Seimo rinkimus laimėjusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kartu su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija antradienį susitiko pirmo oficialaus derybinio susitikimo dėl naujos Vyriausybės. Jei derybos baigsis sėkmingai, nauja centro dešinės Vyriausybė darbą turėtų pradėti gruodžio mėnesį.

Premjere pretenduoja tapti konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė. Konservatoriai Seime turės 50 mandatų, Liberalų sąjūdžiui atstovaus 13 parlamentarų, Laisvės partija iškovojo 11 mandatų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 03 12:12
Spausdinti