Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 22 d.


POLITINIS KOMPASAS
Eismas ratu, arba kodėl partijos neturi nuoseklios ideologijos
Karolis Juršys
ELTA
Dešiniųjų valdymo ženklai.

Dešinieji ir kairieji – mažai prasmės Lietuvos politikoje turintys žodžiai. Kodėl partijos nutolusios nuo ideologijos ir kokios įtakos tai turės formuojant koaliciją?

Įsivaizduokime tobulą politinį pasaulį, kuriame rinkėjams netektų sukti galvos dėl to, kuri politinė jėga geriausiai atspindi jų interesus. Sutinki mokėti didesnius mokesčius ir mainais gauti platų kokybiškų viešų paslaugų pasirinkimą? Balsuok už kairiuosius. Manai, kad valstybė turėtų kištis kaip įmanoma mažiau? Tau – dešinieji. Ieškai pusiausvyros tarp vieno ir kito? Tavo balso laukia centro partijos.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Tačiau Lietuvos politikoje „kairiųjų“ ir „dešiniųjų“ sąvokos yra sąlyginės. Taip buvo ir Nepriklausomybės pradžioje, taip yra iki šiol.

2024 10 03 06:45
Spausdinti