Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS ĮTAKA
Europos Parlamente – Kremliaus agentų tinklas
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
X
Tamara Volochova.

Kadenciją baigiančiam Europos Parlamentui (EP) mestas dar vienas naujas šešėlis. Teigiama, kad Rusija per europarlamentarus buvo sukūrusi propagandos tinklą.

„Pavyzdžiui, paaiškėjo, kad Rusija ne tik kreipėsi į EP narius, bet ir mokėjo jiems už tai, kad jie čia skleistų Rusijos propagandą“, – ketvirtadienį per Belgijos parlamento debatus apie užsienio jėgų kišimąsi kalbėjo šiuo metu ES pirmininkaujančios šalies premjeras Alexanderas De Croo.

Jis neįvardijo konkrečių pavardžių, bet pridūrė, kad šią savaitę Rusijos propagandos tinklą sutriuškinti pavyko Belgijos ir Čekijos žvalgybos tarnyboms.

Čekijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį paskelbė, kad pritaikė sankcijas Vladimirui Putinui artimam Ukrainos oligarchui Viktorui Medvedčukui, kuris karo pradžioje buvo suimtas ir vėliau iškeistas į agresoriaus paimtus ukrainiečių belaisvius. Pasak čekų, V. Medvedčukas iš Rusijos vykdė „Rusijos įtakos operaciją“ Čekijos teritorijoje, naudodamasis leidiniu „Voice of Europe“, kurį Čekijos pareigūnai taip pat blokavo.

2024 03 29 13:25
Spausdinti