Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


MIGRACIJA
G. Landsbergio vizitas nepadėjo: Irako oro linijos dvigubina skrydžių skaičių į Minską
Domantas Katelė
Alfa.lt
Kadras iš reklaminio filmuko - lėktuvas nusileido Minske.

Po kelių dienų nuo Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio apsilankymo Irake, šios šalies oro linijos skelbia dvigubinančios skrydžių iš sostinės Bagdado į Minską skaičių. Tą savo feisbuko paskyroje teigia darantys dėl itin išaugusios paklausos. 

Oro linijos praneša, kad skrydžiai bus vykdomi itin konkurencingomis kainomis. Prie to, remiantis įrašu feisbuke, prisidėjo ir Irako susisiekimo ministras, kuris paskatino vykdyti daugiau skrydžių tarp šių valstybių. Šią naujiena pranešė ir Irako žiniasklaida. 

„Iraqi Airways“ generalinis direktorius Kifahas Hassanas sekmadienį pareiškė, kad remdamasis Irako susisiekimo ministro įsakymu ir dėl išaugusios paklausos skrydžiams Bagdadas – Minskas, nusprendė padidinti skrydžių skaičių. Nuo rugpjūčio pradžios per savaitę šiuo neteisėtų migrantų pamėgtu maršrutu lėktuvai skris iš viso keturias dienas – antradienį, trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį.

Irako Vidaus reikalų ministerijos atstovas patvirtino, kad bus siekiama palengvinti ir atvykimą iš užsienio valstybių, trumpalaikę vizą suteikiant oro uoste.

Savo ruožtu Irako oro linijos net sukūrė vaizdo įrašą, kuriame rodoma kelionė iš Bagdado į Minską, o  reklaminis filmukas pasibaigia kelio, einančio miškingoje vietovėje, vaizdu. 

IQ primena, kad praėjusią savaitę Lietuvos užsienio reikalų ministras G. Landsbergis lankėsi Irako sostinėje Bagdade, kur dėl migrantų kertančių Lietuvos ir Baltarusijos sieną antplūdžio kalbėjosi su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu. 

„Sulaukėme rimto Irako dėmesio situacijai Lietuvos pasienyje. Taip pat išgirdome pažadą, kad Irake bus pradėtas tyrimas dėl galimo Baltarusijos organizuoto nusikalstamo tinklo, kuris išnaudoja Irako žmones ir pardavinėja jiems keliones į Europos Sąjungą, nors toliau už migrantų stovyklos nuvykti jie negalės. Sutarėme dėl politinių bendradarbiavimo principų, detaliau konkrečias priemones aptars techninės delegacijos. Sutarėme dėl jų susitikimo jau artimiausiu metu“,–ministerijos pranešime spaudai cituotas G. Landsbergis.

2021 07 22 16:32
Spausdinti