Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


EUROPOS SAUGUMO KRIZĖ
G. Landsbergis: evakuacijos iš Ukrainos planų kol kas neturime
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Briuselio
BNS foto
Gabrielius Landsbergis.

Lietuva kol kas neseks JAV, Didžiosios Britanijos ir Australijos pavyzdžiu bei neevakuos diplomatų šeimų iš Ukrainos. Tiesa, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis priminė, kad kitiems Lietuvos piliečiams jau anksčiau nerekomenduota vykti į Ukrainą.

„Dėl nevykimo rekomendacija paskelbta šiek tiek anksčiau. Ji jau yra paskelbta viešai“, – į IQ klausimą atsakė ministras, pirmadienį dalyvavęs ES užsienio reikalų taryboje. Minimą pranešimą, kad į Ukrainą vykti nerekomenduojama galima rasti specialioje svetainėje keliauk.urm.lt.

Kartu G. Landsbergis pareiškė, kad kol kas neplanuoja pradėti diplomatų šeimų evakuacijos.

„Dėl evakuacijos – kol kas tokių planų neturime. Sutarėme koordinuotis tarp ES valstybių ir matydami augančią grėsmę, priimsime sprendimus. Kol kas tam nematome reikalo“, – kalbėjo ministras.

Sekmadienį Jungtinės Valstijos nurodė Kijeve dirbančių savo diplomatų šeimų nariams išvykti iš Ukrainos „dėl besitęsiančios grėsmės“, kad Rusija įsiverš į šią šalį. Taip pat pasielgė ir Didžioji Britanija bei Australija.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pirmadienį pareiškė neįžvelgiantis priežasčių evakuoti Ukrainoje dirbančių bendrijos diplomatų šeimų.

2022 01 24 18:39
Spausdinti