Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


GYNYBA
G. Landsbergis: gynybos strategija NATO rytiniame sparne turi būti perrašyta
BNS
BNS foto
A. Huitfeldt ir G. Landsbergis.

Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, gynybos strategija NATO rytiniame sparne turi būti perrašyta, teigia užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Visa rytinio sparno gynyba turi būti perrašyta ir aš esu dėkingas NATO generaliniam sekretoriui už tai, kad šie planai yra peržiūrimi“, – penktadienį žurnalistams sakė ministras.

„Mes tikimės greito sprendimo“, – pridūrė jis.

Lietuvos diplomatijos vadovo teigimu, dar prieš Rusijos karą Ukrainoje atgrasymo priemonės buvo pakankamos, nes nebuvo tikimasi tokių agresyvių Maskvos veiksmų, kokie yra dabar.

Vis dėlto Rusija peržengė visas „raudonąsias linijas“, sakė ministras.

G. Landsbergis taip kalbėjo po susitikimo Vilniuje su Norvegijos kolege Anniken Huitfeldt, kur buvo aptarta parama Ukrainai, saugumo situaciją regione, dvišalis bendradarbiavimas.

Susitikimo metu taip pat aptartos ir tolesnės sankcijos Rusijai.

„Kalbėjome apie papildomą spaudimą Rusiją ir džiaugiamės, kad Norvegija prisijungė prie Europos sankcijų. Tikimės, kad ateityje bus priimti papildomi sprendimai ir Europos Sąjunga kartu su Norvegija tai darys kartu“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Norvegijos užsienio reikalų ministrė Rusijos pradėtą karą Ukrainoje pavadino „beprasmiu“ ir vieningai su Vakarais ragina Maskvą jį nutraukti.

A. Huitfeldt Lietuvoje taip pat lankėsi karo pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centre ir teigė, kad Norvegija taip pat padės ukrainiečiams.

„Perkelsime 5 tūkst. pabėgėlių į Norvegiją, daugiausia iš Moldovos (...) Norvegija taip pat suteiks 200 mln. eurų humanitarinę paramą“, – sakė Norvegijos diplomatijos vadovė.

Ji taip pat sakė susitikusi ir su Lietuvoje gyvenančia Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja.

Rusija vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, nuo kurio pradžios iš Ukrainos jau pasitraukė per 3 mln. žmonių.

Regione išaugus saugumo grėsmėms, Lietuvoje dislokuotus NATO karinius vienetus sustiprino ir papildomi kariai iš kitų šalių, tarp jų – ir Norvegijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 18 13:50
Spausdinti