Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KARO NUOVARGIS
G. Landsbergis į Briuselį atvežė pesimistinių nuotaikų
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
ES Taryba
Gabrielius Landsbergis.

Naujas sankcijų Rusijai paketas strigęs, parama Ukrainai nėra tokia, kokios jai reikia, randasi vis daugiau nuolaidžiavimo Maskvai idėjų – tokią Vakarų realybę atskleidė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Diskutuosime apie visus tuos dalykus, kurių negalime padaryti dėl Ukrainos, – ES užsienio reikalų tarybos darbotvarkę pirmadienio rytą Briuselyje pristatė G. Landsbergis. – Negalime sutarti dėl naujo sankcijų paketo. Egzistuoja sunkumų sutariant dėl datos, kada turėtų įvykti tarpvyriausybinė konferencija, kuri pradėtų Ukrainos narystės derybas. Mes negalime sutarti dėl papildomos gynybos paramos Ukrainai ir t. t.“

Kartu jis pesimistiškai prognozavo, kad šioje taryboje bandys įtikinti kolegas, bet „daugiau ar mažiau aišku, kur tie pokalbiai veda“.

Prieš tai Europos politikos centro (EPC) surengtuose pusryčiuose su žurnalistais ir vietos ekspertais G. Landsbergis irgi nežibėjo optimizmu. Pasak ministro, pastaruosius pusantrų metų jis atvykęs į Briuselį kartoja beveik tą patį, bet niekas nesikeičia.

2024 03 18 13:40
Spausdinti