Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SAVIVALDOS RINKIMAI
G. Landsbergis: rinkimai savivaldoje bus indikatorius artėjantiems Seimo rinkimams
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
G. Landsbergis balsuoja savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Rinkimai savivaldoje bus indikatorius artėjantiems Seimo rinkimams, sako Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Manau, kad svarbus indikatorius yra savivaldybių tarybų nariai, šiaip bendras įvertinimas, šiokia tokia indikacija gali būti ir ateinantiems Seimo rinkimuose“, – žurnalistams dalyvaudamas išankstiniame balsavime antradienį Lukiškių aikštėje sakė G. Landsbergis.

Anot jo, konservatoriai tikisi didesnio palaikymo didmiesčiuose ir kai kuriose kitose savivaldybėse, kur anksčiau už šią partiją balsuodavo daugiau rinkėjų.

„Bet vėlgi, situacija stipriai skiriasi. Mano vertinimu, mūsų didysis palaikymas, bent jau paskutiniai rinkimai tą rodė, ateina iš didžiųjų miestų. Ir didelė dalis mūsų kampanijos skirta būtent tam, bet lygiai taip pat ir nepamirštant visų kitų savivaldybių, kuriose istoriškai turėjome sėkmę. Dabar siekiame situaciją pakeisti“, – sakė G. Landsbergis.

Kartu jis tvirtino nematantis, kad tyrimas dėl galimo vaikų seksualinio prievartavimo, kuriame įtarimai pareikšti buvusiam TS-LKD frakcijos Seime nariui Kristijonui Bartoševičiui ir vėliau kilusi kritika dėl galimo informacijos nutekinimo paveiktų rinkėjų nuomones.

„Nematome to apklausose ir nuomonėse“, – sakė TS-LKD vadovas.

Konservatoriai į merus Vilniuje kelia vicemero Valdo Benkunsko kandidatūrą, už jį G. Landsbergis patvirtino ir balsavęs.

Antradienį prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir tiesioginiuose merų rinkimuose, jis bus organizuojamas iki ketvirtadienio, nuo 7 val. iki 20 valandos. Balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.

Pagrindinis balsavimas rinkimų apylinkėse vyks sekmadienį.

2023 02 28 09:11
Spausdinti