Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VYRIAUSYBĖ
G. Landsbergis šaukia prezidiumą dėl Vyriausybės pasitraukimo, išankstinių rinkimų
BNS
Marius Morkevičius/ELTA
Gabrielius Landsbergis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako penktadienį šaukiantis partijos prezidiumą, kuriame be kitų klausimų bus svarstoma, ar Vyriausybė turėtų trauktis bei ar turėtų vykti išankstiniai Seimo rinkimai.

„Prezidiume spręsime (...) dėl bendros laikysenos. Manau, kad reikia spręsti ir dėl Vyriausybės pasitraukimo ir dėl išankstinių Seimo rinkimų“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė G. Landsbergis.

„Gali būti toks sprendimas. Aš neatmetu jokio sprendimo“, – paklaustas, ar gali būti priimtas sprendimas trauktis Vyriausybei, sakė konservatorių lyderis.

Išmokų naudojimo skandalo epicentre atsidūrusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ketvirtadienį paskelbė įteikusi premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo pareiškimą, tačiau premjerė dar nėra atsakiusi, ar jį tenkins. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Atsistatydinimo pareiškimą ministrė įteikė visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kad dabartinės ministrės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų ir suabejojus, ar pinigai buvo panaudoti skaidriai.

G. Landsbergis savo ruožtu pabrėžė, kad neskaidraus išmokų savivaldoje problema yra sisteminė ir „tikrai nesusijusi tik su vienu asmeniu, kuris taip atsitiko, kad yra labiausiai linksniuojamas žiniasklaidos ir visuomenės“.

„Esu stipriai nusiteikęs prieš linčo teismą ir stengiuosi į problemas, kurios yra valstybėje, žiūrėti sistemiškai. Jeigu tai yra sisteminės problemos, aš keliu klausimą, kuris yra pagrindinis, ar tokį aukštą skaidrumo ir atskaitomybės standartą politinė Lietuvos sistema gali atlaikyt, ir aš tuo abejoju“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Anot jo, susidarius tokiai situacijai vienas iš kelių yra „perkrauti sistemą“ ir leisti spręsti rinkėjams.

„Perkraukim sistemą ir leiskim rinkėjams atsakyt, ar jiems priimtina ar ne, ir ar tie, kurie bus išrinkti iš naujo, atlaikys tą standartą“, – sakė konservatorių vadovas.

2023 05 19 09:39
Spausdinti