Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VIZITAS
G. Landsbergis Ukrainoje susitiko su D. Kuleba
BNS
BNS foto
G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį lankosi Rusijos užpultoje Ukrainoje, kur susitiko su šios šalies kolega Dmytro Kuleba.

Jis antradienį po pietų tviteryje pasidalijo nuotrauka su Lietuvos diplomatijos vadovu.

„Pirmas užsienio reikalų ministro vizitas Ukrainoje nuo invazijos pradžios. Lietuva tvirtai remia Ukrainą, taip pat – Europos Sąjungos, NATO kontekste“, – rašė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

„Dirbame, kad pagreitintume Ukrainos prisijungimą prie Europos Sąjungos. Rusija turi atsakyti už savo nusikaltimus“, – teigė jis.

Gabrielius Landsbergis vėliau tviteryje teigė, kad Europos Sąjungos šalys turi rimtai pažiūrėti į Ukrainos narystę Bendrijoje ir pagalbą karo niokojamai šaliai.

„Kalbėjome apie vykstančią deputinizaciją. Reikia daryti daugiau. Į Ukrainos prašymą dėl narystės Europos Sąjungoje reikia žiūrėti rimtai – kaip ir į pagalbą Ukrainai“, – rašė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Ukraina kovoja visomis išgalėmis, mūsų pagalba irgi turi būti tokia“, – pridūrė jis.

Apie G. Landsbergio kelionę į Kyjivą anksčiau antradienį BNS patvirtino šaltiniai.

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 15 17:01
Spausdinti