Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


VALSTYBĖS BIUDŽETAS
G. Nausėda apie 2023 metų biudžetą: nematau pagrindo jo nepasirašyti
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako nematantis pagrindo nepasirašyti Seimo praėjusią savaitę priimto 2023 metų valstybės biudžeto.

„Žvelgdamas į šį biudžetą ne kaip į konkretybių rinkinį, o kaip į visumą, aš nematau pagrindo jo nepasirašyti“, – antradienį žurnalistams Vilniuje sakė G. Nausėda.

Anot šalies vadovo, rengiant kitų metų valstybės biudžetą buvo atsižvelgta į jo pateiktas pastabas.

„Matau, kad į tuos raginimus buvo įsiklausyta ir kai jau buvo pateikti pasiūlymai dėl elektros energijos kainų kompensavimo, dėl sprendimų tiek Lietuvos gyventojams, tiek Lietuvos verslui, aš buvau pirmasis, kuris pasakė, kad yra labai neblogi pasiūlymai, mes padarėme didelį žingsnį teisinga kryptimi“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jo teigimu, svarbiausias biudžeto uždavinys buvo padėti šalies gyventojams išgyventi sunkią žiemą.

„Aš jau ne kartą sakiau dar prieš pateikiant biudžeto projektą, kad mes negalime padaryti lemtingos klaidos ir tuomet, kai artėja pakankamai negailestinga žiema, kai energetikos krizė gali mus užklupti visu sunkumu, negalime kalbėti, kad čia kažkur pataupysime, čia kažką padarysime mažesniais žingsniukais. Sakiau, kad tai nepaprasta žiema ir mes turime padėti Lietuvos žmonėms išgyventi tą žiemą“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat išreiškė viltį, kad nepažeidžiant finansinio stabilumo reikalavimų pavyks krašto apsaugai skirti finansavimą, prilygstantį 3 proc. valstybės bendrojo vidaus produkto.

„Tikiuosi, kad taip pat mes vykdysime savo pažadus dėl krašto apsaugos finansavimo, nes šiandien, ypatingai atsižvelgiant į tarptautinį kontekstą, tai nėra mūsų įgeidis, kad krašto apsaugos finansavimas turi būti padidintas iki 3 procentų bendrojo vidaus produkto nenusižengiant mūsų finansinio stabilumo reikalavimams ir labai džiaugiuosi, kad į tai buvo įsiklausyta“, – sakė G. Nausėda.

2022 11 29 12:07
Spausdinti