Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
G. Nausėda: Kremliui turi nelikti resursų tęsti karą Ukrainoje
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
G. Nausėda.

Vakarai turi siekti, jog Kremliui neliktų resursų tęsti karą Ukrainoje, ir griežinti sankcijas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šalys, kurios gyveno Rusijos kaiminystėje šimtmečius, kaip niekas kitas žino, kad agresorius negali būti sustabdytas nuolaidomis, mums reikia ir toliau taikyti sankcijas: Kremliui turi nelikti resursų tęsti šį karą“, – penktadienį Kaune sakė G. Nausėda, dalyvaudamas spaudos konferencijoje kartu su Latvijos, Lenkijos ir Rumunijos vadovais.

Pasak jo, dabartinės sankcijos neduoda norimo rezultato, todėl Europa turi peržiūrėti ir įvertinti sankcijų poveikį, o jei reikia – keisti sankcijų kursą.

„Ar jos padarė pakankamai žalos Rusijos ekonomikai? Tai svarbiausias klausimas“, – kalbėjo Lietuvos prezidentas.

„Lietuvos pozicija yra tokia, jog turėtume įtraukti daugiau asmenų ir institucijų į sankcijų sąrašą, karinę pramonę. Taip pat turime kalbėti apie kitų Rusijos komercinių bankų, ypač „Gazprom“ banko, deswiftinimą“, – sakė G. Nausėda, vardydamas Lietuvos pasiūlymus naujajam sankcijų Maskvai paketui.

Prezidentas taip pat pažymėjo, jog siekiama, kad į sankcijų sąrašą būtų įtraukti Rusijos Konstitucinio Teismo teisėjai, šalies valstybinės energetikos korporacija „Rosatom“.

Jis pabrėžė, kad Baltarusija „taip pat turi pajusti savo dalyvavimo kare pasekmes“.

Maskvai vis tęsiant invaziją Ukrainoje, ES dabar rengia naują, devintąjį sankcijų Rusijai paketą.

„Rusija bus nugalėta, jų agresijos karas bus sustabdytas“, – kalbėjo šalies vadovas.

Jis ragino Vakarus aktyviau remti Ukrainą.

„Turime stiprinti paramą Ukrainai: oro gynybos sistemomis, ginklais, karine įranga, žieminėmis uniformomis – bet kuo, ko tik ukrainiečiai paprašys. Turime rasti būdą, kaip tai pristatyti, nes būtent taip jie gali laimėti prieš agresorių, tai yra, taip mes galime laimėti visi“, – sakė G. Nausėda.

2022 11 25 16:39
Spausdinti