Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


NARYSTĖ ES
G. Nausėda: Rusijos taikiniu tapusiai Ukrainai reikia parodyti, kad ji laukiama Europoje
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
G. Nausėda.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasveikino Europos Komisijos (EK) rekomendaciją suteikti Ukrainai ir i Europos Sąjungos (ES) šalių kandidačių statusą.

„Ukraina tapo nuožmios Rusijos karinės agresijos taikiniu tik dėl to, kad pasirinko europinės perspektyvos kelią, todėl Europos Sąjunga dabar turi parodyti kovojantiems Ukrainos žmonėms, kad jų pasirinkimas yra teisingas, kad Ukraina yra laukiama demokratinių ES šalių šeimoje“, – BNS perduotame komentare sako prezidentas.

Europos Komisija penktadienį paskelbė siūlanti Bendrijos lyderiams suteikti Ukrainai ir Moldovai kandidačių į ES statusą, tačiau taip pat prašo įgyvendinti tam tikrus pokyčius valstybės valdyme.

Prezidentūros komentare pažymima, kad šalies vadovas kitą savaitę Europos Vadovų Taryboje pritars statuso abiem šalims suteikimui ir pažadės aktyvią paramą prasidėjusiame valstybių kelyje į ES narystę.

Europos Komisija vertino ir Sakartvelo paraišką dėl kandidatės statuso suteikimo. Tačiau dėl šios šalies nuspręsta siūlymą pateikti po to, kai ji įgyvendins numatytas išankstines sąlygas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 17 16:14
Spausdinti