Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
G. Nausėda: Ukrainai reikia realios karinės pagalbos, sankcijos reikšmės turės vėliau
BNS
BNS foto
Gitanas Nausėda.

Berlyne viešintis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda Vakarų šalis ragina aktyviau teikti karinę pagalbą Ukrainai.

„Labai svarbu, kad būtų suteikta reali karinė pagalba Ukrainai jau dabar. Nes tai yra pirminės svarbos klausimas“, – šeštadienį sakė šalies vadovas.

Ukraina trečią dieną kovoja su į šalį įsiveržusiomis Kremliaus pajėgomis.

Pasak G. Nausėdos, sankcijos yra svarbios, bet „jos turės realios apčiuopiamos reikšmės Rusijos elgesiui po tam tikro laikotarpio, kokio sunkumo jos bebūtų“.

Ne mažiau kaip 28 valstybės, įskaitant NATO nepriklausančias šalis, paskelbė perduosiančios ginklų Ukrainai, šeštadienį pranešė britų televizija „Sky News“, remdamasi Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Benu Wallace'u.

Reaguodamos į Kremliaus agresiją, Vakarų šalys per kelias dienas įvedė du sankcijų paketus, susijusius su Rusijos finansų, energetikos, susisiekimo sektoriais.

Vis dėlto Europos Sąjunga kol kas sprendimo dėl Rusijos bankų atjungimo nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT nepriėmė.

G. Nausėdos teigimu, Lietuvos siųstas karinės pagalbos konvojus „keliauja link savo tikslo Ukrainoje“.

Jis dar kartą pakartojo, kad Ukrainai ypač svarbu suteikti „europinę perspektyvą“.

„Dar kartą kalbėjausi su Volodymyru Zelenskiu, jis akcentavo, kad europinė perspekyva būtų didelė motyvacija kovoti ir už savo, ir už savo vaikų ateitį“, – sakė G. Nausėda.

Šimtatūkstantines pajėgas telkusi Rusija ankstų ketvirtadienio rytą įsiveržė į Ukrainą, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, pasiekdama ir sostinę Kijevą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 26 15:26
Spausdinti