Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


VISUOMENĖS NUOMONĖ
G. Nausėdos populiarumas per pandemiją smuko, S. Skvernelio augo
BNS
Fotobankas

Prezidento Gitano Nausėdos populiarumas koronaviruso metu smuko, tuo tarpu augo premjero Sauliaus Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reitingai, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa.

Jos duomenimis, prezidentą teigiamai vertina 60,1 proc. apklaustųjų – šalies vadovo populiarumas nuo kovo mėnesio smuko 15 proc. punktų, tuo tarpu aukštus reitingus išlaikė Vyriausybės ir kovos su COVID-19 operacijų štabo vadovai. Per paskutinę prieš karantiną darytą apklausą G. Nausėdą teigiamai vertino 74,8 proc. respondentų.

Premjerą S. Skvernelį tuo tarpu teigiamai vertina 42,9 proc. apklaustųjų (40,2 proc. kovą), o A. Verygą – 35,8 proc. (36,8 proc. kovą) apklaustųjų, jų populiarumas buvo pakilęs jau per pastarąją apklausą.

„Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys sako, kad prezidento populiarumas krito dėl jo mažo matomumo visuomenėje, o dėmesio centre buvo premjeras ir sveikatos apsaugos ministras.

„Tie pokyčiai, kuriuos galima įžiūrėti, visi galimai susieti su karantinu ir koronavirusu. Politikai, kurie susieti su koronavirusu, išlošė, o kas nesusietas – pralošė. G. Nausėda turėjo 75 proc. palankių vertinimų, dabar – 60 poc., kritimas nuo kovo 15 proc. punktų yra daug“, – BNS sakė V. Gaidys.

Anot V. Gaidžio, „kovos su koronavirusu štabas sukosi ties A. Veryga ir S. Skverneliu, tie du žmonės buvo žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio centre, prezidentas buvo žymiai toliau“.

Reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą birželio 5–13 dienomis dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atliko „Vilmorus“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 20 11:47
Spausdinti