Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LIETUVA
G. Skaistė: Vengrijos priešinimasis paramai Ukrainai yra „amoralus“
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS

Finansų ministrė Gintarė Skaistė „amoraliu“ vadina Vengrijos priešinimąsi bendram 18 mlrd. eurų vertės Europos Sąjungos (ES) paramos Ukrainai paketui Budapeštui siekiant gauti paramą iš ES ekonomikos gaivinimo fondo (RRF).

„Šiek tiek amoralu iš Vengrijos pusės blokuoti paramą Ukrainai ir susieti tai su klausimais, kurie yra tiesiog kito lygmens“, – naujienų agentūrai „Reuters“ antradienį teigė G. Skaistė, dalyvaujanti Briuselyje vykstančiame Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdyje.

Antradienį Bendrijos finansų ministrai siekia susitarti dėl 18 mlrd. eurų pagalbos paketo Ukrainai lengvatinėmis paskolomis, taip pat diskutuoja dėl RRF plano lėšų Vengrijai.

„Viena problema yra RRF plano ir pinigų reformoms tvirtinimas, bet visiškai kito lygmens problema yra padėti kenčiančiai, kariaujančiai Ukrainai, kurios žmonės žūsta dėl šalies laisvės. Viską sudėlioti į vieną lygmenį yra tiesiog amoralu“, – Finansų ministerijos paskyroje feisbuke cituojama ministrė.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas priešinasi bendram 18 mlrd. eurų vertės ES paramos Ukrainai paketui 2023 metams tuo metu, kai Briuselis artėja prie sprendimo dėl milijardinių lėšų, numatytų Vengrijai iš 2021–2027 metų bloko biudžeto ir atsigavimo po COVID-19 pandemijos fondo.

Briuselis dėl susirūpinimo korupcija dar nepasirašė Budapešto lėšų panaudojimo plano.

2022 12 06 13:14
Spausdinti