Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


TS-LKD
Gaujai reikės naujo vado: kas pakeis G. Landsbergį?
Rugilė Andrejevskytė
Fotobankas
O gal rastume dar vieną Landsbergį?.

Gabrielius Landsbergis, be kovos likęs vadovauti partijai antrą kadenciją, šį postą apleis vėliausiai po ketverių metų. Nors laiko dar daug, žvilgsnis į kitus vienos įtakingiausių Lietuvoje politinių jėgų lyderio rinkimus kelia mažiausiai du įdomius klausimus. Ar partija užsiaugins naują lyderį, kuris pakeistų iš pradžių abejonių kėlusį, bet gana sėkmingai dirbantį G. Landsbergį? Atsakę į pirmą klausimą, surastume atsakymą ir į antrąjį: ar konservatyvusis TS-LKD flangas pranoks dabar dominuojantį liberalųjį jos sparną?

Tikėtina, kad dabar 39 metų G. Landsbergį pakeis kitas tos pačios kartos politikas. Potencialiu kandidatu laikomas Laurynas Kasčiūnas yra bendraamžis, Paulius Saudargas vos trejais metais vyresnis. Abu priskiriami partijos krikščioniškajam sparnui, o L. Kasčiūnas išsiskiria ir ant radikalumo ribos lipančiomis pažiūromis, kurios ypač išryškėjo per pabėgėlių krizę.

Į kovą su šiais vyrais galėtų stoti dvi Seimo narės iš TS-LKD liberaliosios stovyklos. 37 metų Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė jau turėjo progą kadenciją padirbėti ir Europos Parlamente. Keturiasdešimtmetė Monika Navickienė dabar yra socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologas Vytautas Dumbliauskas rimtai vertina L. Kasčiūno šansus ir jį įvardija kaip Dievo dovaną turintį politiką. Visgi Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius mano, kad L. Kasčiūnas perdėm radikalus, todėl jo kandidatūrai atsirastų nemažai priešininkų.

2021 11 17 06:45
Spausdinti