Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


Gruzijos žingsniai narystės NATO link
IQ
BNS
(Reuters nuotr.).

NATO Parlamentinė Ansamblėja Tbilisyje pirmadienį patvirtino deklaraciją, palaikančią Gruzijos transatlantinę integraciją. Aljanso šalių vyriausybės ragintos suteikti politinę ir praktinę paramą šaliai artėjant prie organizacijos.

Gruzijai reikia visos galimos paramos tam, kad atlaikytų Rusijos agresiją. Esu įsitikinusi, kad Gruzija ir Ukraina taps puikiomis NATO narėmis“, – teigė Rasa Juknevičienė, pristačiusi deklaraciją. Asamblėja pirmą kartą išreiškė savo paramą šalies suverenitetui ir teritoriam vientisumui, taip pat ragino Rusiją pripažinti okupuotas teritorijas kaip nepriklausmas valstybes ir išvesti iš jų savo karines pajėgas. NATO šalių vyriausybės buvo kviestos sukurti narystės veiksmų planą, kuris padėtų šaliai prisijungti prie Aljanso. Išssakyti pasiūlymai sustiprinti paramą Gruzijai bendromis pratybomis, ruošiantis atlaikyti hibridines atakas, propagandą ir dezinformacijos kampanijas.

Gruzija vėl išreiškė norą tapti nare

„Ta diena ateis greitai, ir mes prie jos prieisime taikiai. Mano šalis vystosi kaip demokratinė valstybė, siekianti integruotis į euroatlantines struktūras. Mes dabar vykdome stabilią ir racionalią politiką, kad nedidintume krizės ir liktume stabilumo garantas regione“, – teigė G.Margvelašvilis. Vis dėlto NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoja Rose Gottemoeller nebuvo linkusi prognozuoti, kada Gruzija galėtų tapti Aljanso nare.
Vertiname (Gruzijos) indėlį, juo labiau, kad Afganistane žuvo 25 gruzinų kariškiai. Negaliu daryti kokių nors pirmalaikių pareiškimų dėl Gruzijos įstojimo į Aljansą, bet noriu pažymėti, kad Gruzija eina teigiama kryptimi.
„Vertiname (Gruzijos) indėlį, juo labiau, kad Afganistane žuvo 25 gruzinų kariškiai. Negaliu daryti kokių nors pirmalaikių pareiškimų dėl Gruzijos įstojimo į Aljansą, bet noriu pažymėti, kad Gruzija eina teigiama kryptimi.“ Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 05 29 17:29
Spausdinti