Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


MIGRANTAI
Į Lietuvą trečią parą iš eilės neįleistas nė vienas migrantas
BNS
Fotobankas
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.

Per praėjusią parą, nuo sekmadienio vidurnakčio iki pirmadienio, Lietuvos pasieniečiai į Baltarusiją grąžino 150 asmenų, bandžiusių pereiti valstybės sieną neleistinose vietose.

Grąžintų migrantų grupių dydis – nuo kelių iki keliasdešimties asmenų. Į Lietuvą trečią parą iš eilės neįleistas nė vienas neteisėtas migrantas, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VST). 

Pasak VSAT, apgręždami migrantus patruliai panaudojo ir turimus garso pranešimus, įvairiomis kalbomis įspėjančius potencialius sienos pažeidėjus, jog į Lietuvą neleistinose vietose atvykti yra draudžiama.

VSAT taip pat praneša, kad kai kuriuose ruožuose, daugiausiai pietrytiniame Lietuvos ir Baltarusijos sienos pakraštyje, vizualiai fiksuotas epizodinis Baltarusijos pasieniečių pajėgų pagausėjimas.

Tarnyba pasienio teritorijų žvalgybai ir prevencijos tikslais į orą pakėlė sraigtasparnį. Jokių incidentų neužfiksuota. Pasienyje toliau budi sustiprintos Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir jai talkinančių žinybų pajėgos.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. 

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis.

Priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 09 09:17
Spausdinti