Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KORONAVIRUSAS
I. Šimonytė apie pandemijos valdymą: tikslas Kalėdoms yra išsaugoti kuo daugiau gyvybių
BNS
Fotobankas
Ingrida Šimonytė.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė patvirtina, kad siekiant suvaldyti koronaviruso pandemijos plitimą reikės griežtinti karantino sąlygas, tačiau kaip – pasakys ekspertai.

„Mūsų tikslas Kalėdoms yra išsaugoti kuo daugiau gyvybių“, – apie naujojo Ministrų kabineto planus dėl COVID-19 suvaldymo žurnalistams ketvirtadienį prieš Seimo posėdį sakė I. Šimonytė.

Paskirtoji ministrė pirmininkė patvirtino, jog iškart, kai tik gaus įgaliojimus veikti, susitiks su ekspertais aptarti, kokie pakeitimai reikalingi, jei reikės, naujoji Vyriausybė galės į posėdį rinktis ir savaitgalį.

„Kai Vyriausybė įgauna įgaliojimus veikti, iš karto po to aš susitinku su žmonėmis, kurie sutiko man padėti savo ekspertize, savo patarimais, dalis jų dirba prezidento ekspertų taryboje, ir tuomet diskutuosime, kokie konkrečiai sprendimai būtų“, – ketvirtadienį prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Ji teigė nenorinti komentuoti, kokie konkrečiai sprendimai būtų priimami, nes lems turimi duomenys, specialistų įžvalgos.

„Jeigu būtų toks reikalas, (Vyriausybė) susirinktų, nes mes ir taip ketiname savaitgalį dirbti dėl biudžeto projekto, jei matytųsi, kad reikalingas Vyriausybės posėdis, jis bus organizuojamas. (...) Tikrai dabar nenoriu detalių komentuoti, nes padėtis labai dinamiška. Turime galvoti, kad visas augantis užsikrėtimų skaičius po kelių savaičių pataps problema gydymo įstaigoms, kurios jau dabar labai smarkiai priartėjusios prie savo resursų ribos“, – kalbėjo paskirtoji premjerė.

Klausiama, ar, jos vertinimu, per Kalėdas reikės apriboti judėjimą tarp miestų, I. Šimonytė sakė, kas jos „manymas nebeturi jokios reikšmės“.

„Čia ne apie  mano manymą reikia kalbėti, o apie tai, kad reikės priimti sprendimus, Jei reikės, tuos sprendimus priimsim, ir jie bus paaiškinti. Vyriausybė pirmiausia turi gauti įgaliojimus veikti“, – pažymėjo paskirtoji premjerė.

Į klausimą, ar nesijaučia, jog kadenciją baigiantis Ministrų kabinetas specialiai paliko „baisius“ griežtinimus naujajai Vyriausybei, I. Šimonytė atsakė, kad „baisi yra statistika“. „Baisi yra statistika, baisu, kad žmonės miršta, baisu, kad medikai dirba ant išsekimo ribos, tai yra baisu. Apribojimai gali būti nemalonūs, gali būti sujaukiantys žmonių planus, baisu, kada tavo artimasis miršta nesulaukęs pagalbos ar dėl COVID-19, tai yra iš tikrųjų baisu“, – reziumavo I. Šimonytė.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai ir prisiekia naujieji ministrai. Balsavimas Seime dėl naujos Vyriausybės programos ir ministrų priesaika numatyta penktadienį.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai ir prisiekia naujieji ministrai.

Naujų koronaviruso atvejų skaičius toliau auga: per praėjusią parą patvirtinta 3330 atvejų, nuo COVID-19 mirė 31 žmogus, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas. Tai didžiausias per parą patvirtintų naujų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 10 10:03
Spausdinti