Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NESUTARIMAI
I. Šimonytė: interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui – normalus procesas
BNS
Fotobankas
A. Dulkys.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako normaliu procesu laikanti opozicinių „valstiečių“ sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui rengiamą interpeliaciją bei teigia pati reikalo ministro keisti nematanti.

„Interpeliaciją vertinu kaip normalų procesą – noriu priminti, kad ponui Verygai anos Vyriausybės kadencijoje turbūt irgi vienam iš pirmųjų buvo pradėta interpeliacija, kuri nebuvo sėkminga. Čia, matyt, yra labai natūralus politinis žingsnis iš opozicijos pusės“, – LRT radijui antradienį sakė premjerė.

Ji teigė į interpeliaciją žiūrinti kaip „į galimybę atsakyti į užduodamus klausimus“, nors atkreipė dėmesį, kad klausimus užduoti parlamentarai galėjo ir kitu formatu – pavyzdžiui, Vyriausybės valandoje Seime.

I. Šimonytė pakartojo, kad visas pastabas, kurių pati turi A. Dulkiui, jam išsako, tačiau ministro keisti nemato jokio pagrindo.

„Aš manau, kad yra labai sunku atsakyti į tokį klausimą, kada žmonėms atrodo, kad alternatyva yra nulis arba šimtas. Tai turbūt niekada nebūna šimtas, bet ir pastabų kiekvienam galima turėti“, – paklausta, ar yra patenkinta ministro darbu, sakė ji.

„Ministras tikrai dirba ir labai deda daug pastangų, kad situacija taisytųsi ir būtų sprendžiamos ilgai nespręstos problemos“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Rengti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui šešėlinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vyriausybė nusprendė spalio pabaigoje. Pasak opozicijos, sveikatos apsaugos ministras nesugeba valdyti COVID-19 pandemijos.

Interpeliacijoje ministro rengiamasi klausti dėl nepaskiriamų įstaigų vadovų, pandemijos valdymo plano, vyresnių žmonių vakcinacijos strategijos.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją premjerui ar ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, tai yra ne mažiau kaip 29.

Kad premjeras ar ministras būtų atstatydintas už tai per slaptą balsavimą turi būti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71.

„Valstiečiai“ Seime turi 22 atstovus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 23 09:55
Spausdinti