Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KOMPENSACIJŲ SIAURINIMAS
I. Šimonytė: kompensacijas reikia siaurinti, nes per energetinę krizę jos buvo dosnios ir horizontalios
ELTA
Josvydas Elinskas/ELTA
Ingrida Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad skiriant piniginę socialinę paramą reikia vėl pradėti vertinti gyventojų turimą turtą, nes po energetinės krizės metu buvusių dosnių ir horizontalių kompensacijų, atėjo metas jas siaurinti. Ji pažymėjo, kad savivaldybės taip pat skatina buvusį normatyvą grąžinti anksčiau, negu buvo numatyta.

„Europos Komisija teikdama išvadas dėl Lietuvos biudžeto, reformų, apskritai šaliai specifines rekomendacijas, pasiūlė siaurinti kompensacijas, kurios buvo nustatytos per pastarąją energetinę krizę, tikrai pakankamai dosnios ir horizontalios“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

„Jau ir savivaldybių situacijos įvertinimai arba pasiūlymai yra gana intensyvūs, kad šį normatyvą reiktų grąžinti šiek tiek anksčiau, negu dabar yra numatyta“, – sakė ji.

ELTA primena, kad antradienį Seime po pateikimo pritarta Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisoms. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) siūlomu įstatymo projektu numatoma nustatyti, kad nuo 2023 m. rugsėjo 1 d., skiriant piniginę socialinę paramą, vėl būtų pradedamas vertinti bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens nuosavybės teise turimas turtas.

Už SADM incijuotą įstatymo projektą balsavo 87, prieš 2, susilaikė 15 Seimo narių. Pagrindiniu komitetu svarstysiančiu įstatymo projektus patvirtintas Socialinių reikalų ir darbo komitetas, projektas į parlamento posėdžių salę grįš rudens sesijos metu.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tvirtino, kad įstatymo pataisos prisidės prie pažeidžiamiausių namų ūkių apsaugos.

2023 06 29 11:55
Spausdinti