Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
I. Šimonytė: mažėjant COVID-19 atvejų, bus diskutuojama apie likusių suvaržymų atšaukimą
BNS
BNS foto

Mažėjant COVID-19 atvejų bei gerėjant situacijai ligoninėse, bus diskutuojama apie likusių suvaržymų atšaukimą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Atvejų skaičius išties krenta, ligoninėse, atrodo, kad padėtis irgi stabilizavosi per paskutinį savaitgalį, nes prieš tai matėme nuoseklų augimą, bet dabar jau matėme per savaitgalį kritimą, turbūt, galime galvoti, kad turime atvejų kritimo atsispindėjimą ligoninių užimtumo kritime“, – sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, mirtingumo situacija kol kas yra „deja, blogesnė“, nes vidutiniškai per parą miršta 20-30 asmenų.

„Ši statistika vis dar nėra palanki ir kažkaip gerai nuteikianti, bet kiti parametrai galbūt rodo, kad apie kovido kažkokius reikalavimų pakeitimus, likusių likučių, kvadratų ir kaukių, galėsime diskutuoti“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.

Kartu ji akcentavo, kad Lietuvoje likusių apribojimų dėl COVID-19 liko labai mažai, „tik draugiškas pasiūlymas vėdinti patalpas ir dėvėti kaukes uždarose patalpose“.

„Manau, kad dabar tai nėra svarbiausias klausimas“, – pabrėžė ji.

I. Šimonytė taip pat akcentavo, kad mirtingumo rodikliai yra santykinai maži lyginant su mirtingumu, kuris būtų nevakcinavus didžiosios dalies visuomenės. Anot jos, vakcinos „daug žmonių išgelbėjo“, bet kasdien vis dar fiksuojamas „pakankamai didelis netekčių skaičius“, daugiausiai – pagyvenusių nesiskiepijusių žmonių.

„Jei mes pabandytumėme ekstrapoliuoti, tada, kai nebuvo vakcinų, ką mirtimis būtų reiškę 15 tūkst. atvejų, tai turbūt nesunku suskaičiuoti, kad būtumėme kalbėję ne apie 20-30, bet apie tūkstantį ar panašiai per parą mirusių žmonių“, – sakė premjerė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad trečią savaitę iš eilės mažėja ir medikų sergamumas.

Šiuo metu uždarose viešose patalpose reikalaujama dėvėti kaukes, o renginiuose – ir respiratorius, kaukės būtinos ir moksleiviams mokyklose. Prekybos vietose taikomi srautų valdymo reikalavimai.

Autorius Ignas Jačauskas

redakcija@bns.lt, +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 28 11:52
Spausdinti