Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


KALININGRADO TRANZITAS
I. Šimonytė: prieš naujų sankcijų įsigaliojimą Rusijos reakcijų galima tikėtis įvairių
BNS
Paulius Peleckis/BNS
I. Šimonytė.

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ klientai informuoti apie naujai įsigaliojančias sankcijas kroviniams į Kaliningradą, o Rusijos reakcijų galima tikėtis įvairių, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Rusijos reakcijų galima tikėtis įvairių ir net ne reakcijų, o veiksmų, be jokio pagrindo ir be jokio preteksto, ir man atrodo, kad kuo daugiau mes apie tai diskutuojam, tuo daugiau patogiai diskutuojam tai pačiai Rusijai, todėl, kad jai jokių didelių pretekstų kažką organizuot tikrai nereikia“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Birželio 17-ąją įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą ir nurodė tai padariusi remdamasi Europos Komisijos išaiškinimu.

Reaguodama į tai Maskva pareiškė, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku.

Muitinės departamento duomenimis, liepos 10-ąją įsigalios draudimas tranzitu vežti cementą, alkoholį ir kitus produktus, rugpjūčio 10-ąją – anglį ir kitą kietąjį iškastinį kurą, o nuo gruodžio 5 dienos – rusišką naftą.

Klausiama, kaip bus įgyvendinamos naujos sankcijos, premjerė atsakė, kad „taip, kaip dabar įgyvendinamos tos, kurios įsigaliojo nuo birželio 17 dienos“.

„Apie tai pranešta „Lietuvos geležinkelių“ klientams, kadangi paraiškos dėl pervežimų buvo pateiktos įmonei dar praėjusią savaitę, tokia tvarka, paraiškos pateikiamos prieš savaitę, ir jos patvirtinamos arba atmetamos. Pervežėjai yra informuoti, kad nuo liepos 10 dienos įsigalioja tam tikros reglamento nuostatos dėl sankcijų ir kad užtikrintų, kad krovinys nebūtų po tos datos kraunamas“, – kalbėjo premjerė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 30 11:03
Spausdinti