Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
I. Šimonytė sako pasitikinti A. Dulkiu, tačiau turinti jam pastabų
BNS
Fotobankas
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako pasitikinti sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu, tačiau turinti jam pastabų.

„Aš ministru pasitikiu. Ar aš jam turiu pastabų? Žinoma“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovė.

Vis dėlto, konkrečių pastabų premjerė neįvardino.

„Pastabos turbūt tam ir yra pastabos, kad jos yra išsakomos ministrui, o ne eteryje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji taip pat teigė blogai vertinanti tai, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ laida nebuvo pažymėta kaip užsakyta, tačiau besidžiaugianti, kad šią klaidą atlikusi ministro patarėja prisiėmė atsakomybę.

„Istorija su „Kitokiais pasikalbėjimais“, man atrodo, verta aptarimo tik tai, kas buvo padaryta netinkamai, nes pati laida – tiek auditorijos, tiek įtikinamumo požiūriu, kaip ir pašnekovas – yra tikrai verti dėmesio. Netinkamas buvo laidos nepažymėjimas ir tai akivaizdžiai yra pažeidimas. Tokio dalyko tikrai neturėjo būti ir žmogus, kuris šitą neapsižiūrėjimą padarė, prisiėmė už tai atsakomybę“, – teigė premjerė.

„Man atrodo, kad pagrindinė problema yra ta, kad labai daug dėmesio skiriama pakankamai smulkiems dalykams. Taip, žmonės, kurie padarė klaidą dėl „Kitokių pasikalbėjimų“, – aš tą vertinu labai blogai ir labai džiaugiuosi, kad žmogui užteko atsakomybės jausmo ir padorumo pasitraukti, įvertinus, kad ta klaida kelia reputacinę žalą ministrui“, – pridūrė ji.

Sveikatos apsaugos ministerija pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl to, jog pasirašė sutartį su prodiuseriu dėl laidos „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje numatytas ministro visuomeninio patarėjo, chirurgo Edgaro Kulikausko, žinomo Ciniško chirurgo slapyvardžiu, dalyvavimas.

Rugsėjį filmuota laida nebuvo pažymėta kaip užsakyta.

Kilus skandalui, „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjai ir ministerija pranešė, jog už laidą mokama nebus. Su mokesčiais ji turėjo kainuoti 12 tūkst. eurų.

Kiek vėliau iš pareigų pasitraukė sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio patarėja komunikacijai Aistė Šuksta, teigusi, jog apgailestauja dėl neigiamų reakcijų, kurias sukėlė jos priimti sprendimai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 07 09:43
Spausdinti