Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VYRIAUSYBĖ
I. Šimonytė sako primygtinai reikalavusi S. Kairio neteikti atsistatydinimo prašymo
BNS
Dainius Labutis/ELTA
Simonas Gentvilas, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Simonas Kairys.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako primygtinai reikalavusi kultūros ministro Simono Kairio neteikti atsistatydinimo prašymo kilus abejonių dėl jo išlaidų dirbant Kauno taryboje skaidrumo.

„Mes su Simonu Kairiu aptarėm šitą situaciją, jis neteikia (prašymo atsistatydinti – BNS) ir aš jo paprašiau primygtinai to nedaryti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Savivaldybių politikų kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, kai kurie savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų.

Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų ministrė Gintarė Skaistė ir S. Kairys. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Premjerė kalbėjo nesuprantanti, kodėl Vyriausybė turi atsakyti už tai, koks yra Kauno miesto tarybos reglamentas.

„Dabar yra kalbama, kad yra kaži kokia Vyriausybės problema. Aš nematau, kokia yra Vyriausybės problema, nes tie priekaištai, kurie yra išsakomi ministrams esamiems arba buvusiems yra išsakomi ne už tai, ką jie Vyriausybėje dirba, iš esmės jiems išsakomi priekaištai už Kauno miesto tarybos reglamentą“, – sakė ji.

2023 05 25 10:26
Spausdinti