Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
I. Šimonytė: tikiuosi, kad po ilgesnių diskusijų ES atras sutarimą dėl sankcijų „Rosatom“
ELTA
Josvydas Elinskas/ELTA
I. Šimonytė.

Premjerė Ingrida Šimonytė viliasi, kad po ilgesnių diskusijų Europos Sąjungoje (ES) atsiras politinė valia įvesti sankcijas valstybinei Rusijos atominės energetikos įmonei „Rosatom“. Visgi, pripažįsta ministrė pirmininkė, šį procesą stabdo kelios ES valstybės.

„Mes esame pasiūlę, manau, pakankamai logišką strategiją, kaip galima būtų tas sankcijas įvedinėti palaipsniui. Reiškia, pradedant nuo tam tikrų veiklų tam, kad įvertinti tas aplinkybes kurios kai kurioms valstybės narėms skauda“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

„Tai kiek ten po ilgesnių diskusijų atsiras erdvės dėl kažko susitarti, tai tikiuosi, kad anksčiau ar vėliau atsiras“, – pridūrė ji.

Ministrė pirmininkė taip pat pažymi, kad europinių sankcijų „Rosatom“ bendrovei įvedimą stabdo kelios ES valstybės.

„Nes dabar jau tarsi ir kitų valstybių didžiųjų pozicija yra šiek tiek pasikeitusi arba bent jau garsiai įvardinama kaip neigiama Rosatomo atžvilgiu, bet kadangi yra kelios valstybės, kurios labai stipriai tai blokuoja, tai tuos blokavimus pralaužti ES būna kartais gana sudėtinga“, – sakė ji, atkreipdama dėmesį, kad dėl sankcijų šiai Rusijos bendrovei diskutuojama jau maždaug metus laiko.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą ES jau priėmė 10 sankcijų Rusijai paketų, kurie numato daugybę prekybos ribojimų ir kitų priemonių.

2023 04 27 11:41
Spausdinti