Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


LOBIZMAS ES
Ilgametis Lietuvos verslo atstovas Briuselyje traukiasi
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Briuselio
LPK
Tomas Vasilevskis.

Net 15 metų Lietuvos verslui Briuselyje atstovavęs ir jo lobizmu ES koridoriuose užsiėmęs Tomas Vasilevskis traukiasi. Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) pasibaigus atostogų sezonui žada pradėti ieškoti naujo Lietuvos verslo atstovybės Briuselyje vadovo ir LPK atstovo Europos verslo konfederacijoje „BusinessEurope“.

Kaip IQ teigė LPK prezidento patarėja korporatyvinei komunikacijai Daiva Rimašauskaitė, T. Vasilevskis dėl asmeninių priežasčių baigia darbą Briuselyje rudens pradžioje. Tačiau LPK sieks ir toliau išlaikyti savo atstovybę Briuselyje ir atstovavimą „BusinessEurope“ organizacijoje.

„Aktyviai veikdami „BusinessEurope“, mes atstovaujame ir giname ne tik savo narių, bet ir viso Lietuvos verslo interesus. „BusinessEurope“ yra įtakingiausia europinė verslo organizacija, glaudžiai bendradarbiaujanti su Europos Parlamentu, Europos Komisija ir Taryba, taip pat su europinėmis asociacijomis, ir užtikrina, kad verslo keliami klausimai ir problemos būtų atspindėtos visuose ES politikos formavimo etapuose“, – IQ teigė D. Rimašauskaitė.

Anot jos, kol kas dar naujo pagrindinio Lietuvos verslo lobisto Europos sostinėje paieška nevykdoma: „Naujo kandidato į šias pareigas atrankos klausimai bus sprendžiami pasibaigus vasaros atostogų laikotarpiui.“

T. Vasilevskis Lietuvos verslo atstovybei Briuselyje vadovavo nuo 2007 m.

2022 08 12 07:05
Spausdinti