Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


IQ FORUMAS
IQ forume Tauragėje – apie investicijas, tvarią plėtrą, pramonę skaitmeniniame amžiuje
IQ

IQ forumas po ketverių metų grįžta į Tauragę, kurioje kovo 31 d. kviečia vietos verslo, visuomenės ir politikos lyderius aptarti regiono plėtros scenarijus.

IQ forumo partneriai Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Finansų ministerija regionų verslininkams ir sprendimų priėmėjams pristatys Europos Sąjungos „Next Generation EU“ finansuojamą planą „Naujos kartos Lietuva“. Šiuos pranešimus skaitys Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega ir Finansų ministerijos Investicijų departamento Investicijų politikos skyriaus patarėja Julija Kvietkė. Prie renginio prisijungusios Inovacijų agentūros Investicijų valdymo departamento direktorės pavaduotoja Gintarė Kuncaitytė pateiks rekomendacijų verslui, kaip pritraukti ES investicijų.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius kalbės apie pramonės galimybes ir vizijas skaitmeniniame amžiuje, o Lietuvos banko Ekonomikos departamento vyriausiasis ekonomistas Darius Imbrasas pristatys šalies ūkio raidos tendencijas ir prognozes.

Forume taip pat bus skiriamas dėmesys Tauragės aktualijoms ir projektams. Juos pristatys Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir administracijos direktorės patarėja Agnė Petrošiūtė. Finalinis konferencijos akcentas – diskusija „Tauragės regiono tvari plėtra: kur esame ir kur einame“.

„Lemiamas konkurencingos mūsų pramonės veiksnys yra prieiga prie žaliavų. Karas tik dar labiau sustiprino supratimą, kad būti priklausomiems nuo išteklių, gaunamų iš vienos šalies, – ar tai būtų nafta, ar puslaidininkiai, ar retieji metalai, – tarsi įsileisti Trojos arklį. Europos Komisija pateikė pasiūlymus, kaip atgauti Europos strateginę autonomiją ir kaip užsitikrinti tiekėjų įvairovę, bendradarbiaujant su bendramintėmis valstybėmis. IQ forume kalbėsime apie naujausius Europos pramonės politikos pasiūlymus ir kuo jie svarbūs Lietuvai“, – teigė M. Vaščega, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas.

„Pastaruosius keletą metų apie Tauragę ir jos pažangą kalbama vis dažniau, todėl džiugu, kad į miestą atvyksta gerai žinomas, puikiu turiniu pasižymintis IQ forumas. Tai unikali proga Tauragės regione dirbantiems verslininkams, viešojo ir privataus sektoriaus darbuotojams iš profesionalų išgirsti apie Tauragės ir regiono perspektyvas, šalies ekonominę situaciją ir naujas galimybes verslui“, – kalbėjo Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas.

IQ žurnalo vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius pabrėžė, kad po praėjusių rinkimų daugelio savivaldybių rinkėjai pratęsė mandatą iki šiol vadovavusiems merams, taip pat Tauragėje. „IQ forumas pradeda jau šeštuosius metus, įvairiuose Lietuvos miestuose buvo surengta kelios dešimtys konferencijų, tai mums leido užčiuopti visos šalies pulsą. Tenka pripažinti, kad Tauragė yra vienas įdomiausių atradimų ir pavyzdys kitiems šalies regionams, o tai žada įdomią diskusiją ir šiais metais. Džiaugiamės sugrįžę į Tauragę“, – sakė O. Lukošius. IQ forumo Tauragėje pradžia – 12.30 val., renginys vyks Tauragės bendruomenių namuose, Vytauto g. 141. Konferencija nemokama, tačiau būtina registracija.

IQ forumo programa

2023 03 15 13:25
Spausdinti