Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


IQ FORUMAS
IQ forume Utenoje – apie ES investicijas, energetinius ir geopolitinius iššūkius
Pranešimas spaudai

Rytoj, gegužės 7 d., Utenoje vyks IQ forumas „Utena 2022. Žaliasis kursas, energetinė nepriklausomybė ir geopolitiniai iššūkiai regiono verslui ir savivaldai“. Šiuo forumu IQ žurnalas pradeda naują tradicinių renginių Lietuvos regionuose ciklą.

IQ forumo partneriai Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Finansų ministerija regionų verslininkams ir sprendimų priėmėjams pristatys Europos Sąjungos „Next Generation EU“ finansuojamą planą „Naujos kartos Lietuva“, o diskusijose su verslo ir savivaldos atstovais bus aptariama, kaip racionaliausiai panaudoti šias investicijas.

„Jau tapo tradicija, kad IQ forumo partneriai dažniausiai yra ir vietos Prekybos, pramonės ir amatų rūmai (PPAR), neretai ir savivaldybės. Visuomet ieškome vietos verslui aktualiausių temų, taip pat apžvelgiame svarbiausius Lietuvos ir pasaulio įvykius, prognozuojame jų pasekmes“, – teigė žurnalo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius.

„Susiduriame su saugumo, gynybos, energetiniais iššūkiais. Rusija pradėjo karą Ukrainoje, paneigė visas civilizuoto pasaulio taisykles, o energijos išteklių eksportą naudoja kaip karo įrankį. Pagalba Ukrainai, energetinio atsparumo didinimas, Europos žaliojo kurso svarba pasikeitusioje geopolitinėje situacijoje ir ekonominių bei socialinių iššūkių, kuriuos sukėlė Rusijos invazija, sprendimas – klausimai, kuriems Europos Komisija skiria ypatingą dėmesį“, – sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega.

IQ forume Utenoje pranešimus skaitys Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė, Utenos r. savivaldybės direktorius Vidas Žvinys, SBA bendrovės „Utenos trikotažas“ direktorė Nomeda Kaučikienė, Lietuvos banko Finansinio stabilumo departamento vyresnysis ekonomistas Vaidotas Šumskis ir „Faktoro“ direktorius Algirdas Gutauskas.

Diskusijoje „Žalioji pertvarka Utenos regione: kur esame ir kur link einame“ dalyvaus finansų viceministrė V. Česnulevičiūtė, EK atstovybės Lietuvoje ekonomikos valdysenos pareigūnas Ričardas Gaurys, Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas, „Nosted &“ direktorius Algirdas Šabūnas ir SEB banko Verslo klientų paslaugų departamento direktorė Rūta Gucu.

IQ forumo Utenoje pradžia – 9 val., renginys vyks Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, Aušros g. 47.

2022 09 06 06:00
Spausdinti