Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


„IQ Presingas“: „Ar tikėti yra naudinga?“
IQ

IQ presingas su vyskupu K. Kėvalu from Atviros visuomenės forumas on Vimeo.

IQ suburta kūrybinė grupė pradeda pokalbių laidų „IQ Pressingas“ ciklą. Laidą veda istorikas ir publicistas prof. Egidijus Aleksandravičius. Nauji pusvalandžio trukmės pokalbiai bus skelbiami mažiausiai kartą per mėnesį.

Pirmosios laidos svečias – vyskupas Kęstutis Kėvalas. Pokalbio tema „Ar tikėti yra naudinga“ gali ne tik nustebinti, bet ir pasirodyti kontroversiška. Tai pokalbis apie tai, kuo šiandien tikime ir ar tai gali būti naudinga mums patiems, visuomenei? Kur mus šiandien veda perdėtas teisuoliškumas, ar mokame tiesti tiltus tarp skirtingai mąstančių, ar tikėjimas mus veda vilties keliais? Ar laisvos valstybės piliečiai jau subrendę vidinei laisvei?

„Pavydas – moralinė problema, ji įsišaknijusi. Jeigu neveikiu arba man trūksta gebėjimų, galiu tik pavydėti ir dar kitą nurašyti, kad jis greičiausiai vagis. Tokiu kaltinimu iškeliu savo teisuoliškumą. Tarsi jūs visi klystate, o aš esu teisus“, – tai tik viena iš netikėtų pokalbio su vyskupu K. Kėvalu citatų.

Pats laidos pavadinimas „IQ Pressingas“ intriguoja, kad pokalbiai, krepšinio terminais kalbant, bus tarsi spaudimas per visą aikštelę. Bet tikslas – ne atakuoti pašnekovą, o kartu bandyti kalbėtis apie dalykus, kurie dar iki galo nesuprasti, apie reiškinius, kuriems reikia detalesnės analizės ir nemenko intelekto koeficiento.

2015 03 30 11:33
Spausdinti