Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


SEIMAS 2020
IQ Seimo rinkimų indeksas: ar rinkėjams svarbi politikų reputacija?
IQ

Rugsėjo mėnesio numeryje žurnalas IQ pateikia IQ Seimo rinkimų indeksą, kuriame vertino devynių didžiausių partijų politikus pagal jų matomumą žiniasklaidoje, reputaciją, populiarumą ir politinę patirtį.

IQ Seimo rinkimų indekso tikslas yra įvertinti, kuri politinė jėga rinkėjams spalio mėnesį pasiūlys geriausią pirmąjį dešimtuką: žmones, kurie, tikimasi, gali ir ryžtasi prisiimti politinę atsakomybę už savo pačių ir politinės jėgos rinkėjams duotus pažadus, kelti idėjas ir įgyvendinti pokyčius dėl Lietuvos ateities.

Vienoje iš portalo Alfa.lt Seimo rinkimams skirto ciklo laidoje buvo diskutuojama apie vieną iš IQ indekso elementų – politikų reputacijos įtaką artėjančių Seimo rinkimų rezultatams. IQ Seimo rinkimų indekse politikų reputaciją vertino per dvidešimt politikos stebėtojų: įvairių redakcijų žurnalistai ir vadovai, politologai ir viešųjų ryšių specialistai.

Rimvydo Paleckio vedamoje laidoje „Seimas 2020“ diskutavo Mykolo Romerio universiteto politologas Vytautas Dumbliauskas ir žurnalo IQ apžvalgininkė Kotryna Tamkutė.

Didžiausią pasitikėjimo balą politikos stebėtojai skyrė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovei Ingridai Šimonytei. Daugiausia neigiamų vertinimų teko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiui Ramūnui Karbauskiui ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovui, susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui.

Plačiau apie tai – laidos įraše.

VIDEO:513

2020 09 02 14:52
Spausdinti