Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


NACIONALINIS ABSURDAS
Iš Nacionalinio stadiono projekto pasitraukusį „BaltCap“ keičia „Hanner“ – žadama stadioną plėsti Papildyta
IQ
Irmantas Gelūnas/Fotobankas
Nacionalinio stadiono statybos.

Iš Nacionalinio stadiono projekto traukiasi „BaltCap“ ir jį keičia „Hanner“. Stadionas taip pat bus išplėstas iki 18 tūkst. vietų, penktadienį pranešė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

„Iš projekto traukiasi traukias „BaltCap“ fondas ir į jo vietą ateina gerai žinoma bendrovė „Hanner“. Iš esmės mes turime toliau galiojančią sutartį su koncesininku, projektas yra gyvybingas (...). Šiandien turime principinį sutarimą tarp „Hanner“ ir „BaltCap“ dėl akcijų perleidimo“, – žurnalistams sakė V. Benkunskas.

„Stadiono vietų skaičius didinamas iki 18 tūkst., perkama papildomai 3 tūkst. vietų darbai. Tai leis turėti Vilniuje didžiausią stadioną regione – didesnį už Kauno, Rygos ir Talino. Konkurencinė aplinka tikrai pagerės“, – sakė V. Benkunskas. Sporto centras bus pertvarkomas į universalią areną, tinkamą kultūros ir sporto renginiams.

Meras teigė, kad artimiausiu metu bus keičiama koncesijos sutartis ir indeksuojama statybos kaina. Konkrečios sumos artimiausiu metu bus paskelbtos.

Spaudos konferencijoje „BaltCap“ partneris Simonas Gustainis vengė atsakinėti į žurnalistų klausimus apie tai, ar pasitraukimo iš projekto priežastis yra susijusi Šarūno Stepukonio praloštais pinigais, dėl ko fondui galėjo kilti sunkumų finansuoti Nacionalinio stadiono statybas.

Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui pernai gegužės pabaigoje buvo išduotas statybos leidimas. Anksčiau skelbta, kad Nacionalinio stadiono statybos darbai – kartu su visu daugiafunkciu kompleksu – turėtų būti baigti 2025 m.

„Hanner“ vadovas Arvydas Avulis teigė tikintis, kad stadionas bus baigtas iki 2026 m.

2024 02 02 15:12
Spausdinti