Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NAUJASIS SEIMAS
Išrinkti TS-LKD ir LVŽS partijų frakcijų seniūnai
BNS
Fotobankas
G. Landsbergis.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnu išrinktas partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, pirmąja pavaduotoja – Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. 

Frakcijos vadovybė penktadienį patvirtinta vienbalsiai, pranešė TS-LKD komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė.

„Šiandien susirinko naujos kadencijos Seimas. Visos valstybės gyvenime, o taip pat ir mūsų partijos bendruomenės, verčiamas naujas puslapis. Dirbsime, kad pateisintume rinkėjų mums suteiktą mandatą“, – pranešime cituojama R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Asmeniškai, kaip ne kartą esame sakę, atiduosime visas jėgas ten, kur tuo metu būsime labiausiai reikalingi“, – teigia pirmoji pavaduotoja.

Konservatoriai Seime turi 50 mandatų. Jų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė konservatorių ir dviejų liberalų partijų suformuotos centro dešinės koalicijos yra teikiama į premjeres.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijai naujajame Seime vadovaus partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Tai nusprendė penktadienį posėdžiavusi LVŽS frakcija Seime, BNS patvirtino „valstiečių“ atstovė Dalia Vencevičienė.

Į Seimo vicepirmininkus frakcija svarsto siūlyti partijos pirmininko pavaduotojos Aušrinės Norkienės kandidatūrą.

„Valstiečiai“ taip pat nusprendė skelbtis opozicine frakcija.

LVŽS tryliktajame Seime turi 32 atstovus.

R. Karbauskio teigimu, A. Norkienės kandidatūra derinta su kandidate į parlamento vadoves liberale Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Mūsų sąlyga, kad mes palaikysime V. Čmilytę-Nielsen, jeigu ji (A. Norkienė – BNS) būtų teikiama šiandien“, – penktadienį po LVŽS frakcijos posėdžio Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Būtų logiška, mes antra paga dydį frakcija“, – pridūrė jis.

„Valstiečiai“ taip pat nusprendė skelbtis opozicine frakcija.

LVŽS tryliktajame Seime turi 32 atstovus. 

R. Karbauskis taip pat pranešė, kad „valstiečiai“, socialdemokratai ir „darbiečiai“ sutarė pasirašyti susitarimą dėl opozicijos lyderio.

„Opozicijos lyderis bus rotuojamas kas pusmetį. Toks yra sutarimas, bet kol kas nėra jokio dokumento“, – tvirtino „valstiečių“ lyderis.

Pirmuoju opozicijos lyderiu turėtų tapti tos frakcijos atstovas, kuri neturės Seimo vicepirmininko.

„Pagal proporcijas, mes šnekėjomės, kad dvejus metus jie (socialdemokratai ir „darbiečiai“ – BNS) dalijasi, dvejus – mes dalijamės“, – sakė R. Karbauskis.

Naujajame Seime opozicijoje planuoja būti LVŽS, Socialdemokratų partijos ir Darbo partijos frakcijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 13 15:37
Spausdinti