Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


ARTIMIEJI RYTAI
Izraelio gynybos ministras tiki, kad karas palaužė „Hamas“ kovinę dvasią
ELTA
Scanpix
Izraelio pajėgos surengė reidą Kan Juniso ligoninėje.

Izraelio gynybos ministras Joavas Galantas pareiškė esąs įsitikinęs, kad po daugiau kaip keturių karo mėnesių islamistinio „Hamas“ judėjimo teroristų kovinė dvasia yra palaužta.

„Nassero ligoninėje (Chan Junise) pasidavė 200 teroristų, dar dešimtys – Amalo ligoninėje, – sakė gynybos ministras sekmadienį pasitarime su kariuomenės vadais. – Tai rodo, kad „Hamas“ prarado savo kovinę dvasią“.

Be to, „Hamas“ vadovybė Gazos ruože su savo lyderiu Jihia al-Sinwaru priešakyje esą prarado kontaktą su išorės pasauliu. „Hamas“ Gazos filialas neatsako, – teigė ministras. – Vietoje nebėra žmonių, su kuriais galima kalbėtis“. „Hamas“ organizuotas ginkluotąsias pajėgas teturi centrinėje Gazos Ruožo dalyje bei Rafoje pasienyje su Egiptu. Jei kariuomenės nuspręs ten imtis veiksmų, „nebus kam jiems padeda“, pažymėjo J. Galantas.

Ministras susitiko su Gazos Ruože kovojančių dalinių vadais. Izraelio pajėgos jau kelias savaites intensyviai kaunasi su „Hamas“ Chan Junise. Jos taip pat rengiasi operacijai Rafoje, kur glaudžiasi apie 1,3 mln. palestiniečių, daugiausiai pabėgusių nuo mūšių kitose teritorijos dalyse.

2024 02 19 09:37
Spausdinti