Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS
J. Bidenas: labai džiaugiuosi Lietuvos sprendimu modernizuoti savo ginkluotąsias pajėgas
Agnė Piepaliūtė
Liepa Žeromskaitė
Scanpix
Joe Bidenas ir Gitanas Nausėda.

Vilniuje NATO lyderiai susirinko į dvi dienas truksiantį viršūnių susitikimą. Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda prezidentūroje priėmė JAV prezidentą Joe Bideną.

Pagal oficialias diplomatinio protokolo procedūras JAV vadovas pasirašė prezidentūros svečių knygoje, kartu su G. Nausėda nusifotografavo prie Lietuvos ir JAV vėliavų.

Kartu su prezidentais viešoje susitikimo dalyje dalyvavo JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, gynybos sekretorius Lloydas Austinas, patarėjas nacionaliniam saugumui Jake'as Sullivanas, taip pat Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Vėliau dviejų šalių lyderiai dalyvaus trumpame dvišaliame susitikime.

Vienu galingiausių pasaulio lyderių laikomas J. Bidenas sakė, kad NATO susitikimas vyksta svarbiu metu ir veikiame visi kaip vienas: „Esu su tikras, kad aktualūs sprendimai bus priimti šiame NATO susitikime, labai džiaugiuosi ir Lietuvos sprendimu modernizuoti savo ginkluotąsias pajėgas, manau, kad šios pastangos yra reikšmingos ir svarbios, mes jas aptarėme susitikimo su prezidentu metu. Taip pat kalbėjome apie tęstinę paramą Ukrainai – mūsų ryžtas lieka toks pats, nes mus vienija bendros vertybės, kurios vienija ir visas NATO valstybes.“

2023 07 11 10:13
Spausdinti