Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


POKYČIAI
J. Džiugelis sutiktų iš M. Majausko perimti vadovavimą Biudžeto ir finansų komitetui
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
J. Džiugelis.

Seimo Biudžeto ir finansų komitete nuo šios savaitės pradėjęs dirbti konservatorius Justas Džiugelis sako, kad sutiktų perimti vadovavimą komitetui pasitraukus Mykolui Majauskui.

Tuo metu kiti du komitete dirbantys konservatoriai Matas Maldeikis ir Antanas Čepononis BNS teigė šio posto nesieksią.

„Jeigu frakcija deleguotų, esu pasiruošęs prisiimti šitą atsakomybę“, – BNS ketvirtadienį teigė J. Džiugelis.

A. Čepononis BNS pabrėžė, kad postų turi siekti naujos kartos žmonės.

„Ačiū, nenoriu jokio posto. Į postus nesiveržiu ir nesiveršiu. Sakau tiesiai, atvirai ir iš širdies. Taip, yra siūlymai, bet tikrai – ne. Taip, tai yra labai atsakingas darbas, aš jo nebijau, bet... Reikia naujos kartos, turi būti žmonės, kurie turėtų tikslą po to kažkur kandidatuoti (...) Tiek metų dirbau savivaldoje, paskui savo kelią atradau Seime, politikoje ir įstatymų leidime ir man to pilnai pakanka“, – ketvirtadienį BNS kalbėjo A. Čepononis.

M. Maldeikis tvirtino abejojantis, ar pats pretenduos į komiteto pirmininkus.

„Negalvojau apie tai. Tai frakcijos sprendimas, (...) pradėsime galvoti, kai visų pirma nebus BFK pirmininko. O kol kas jis yra“, – teigė M. Maldeikis.

„Manau, kad ne, nesieksiu (komiteto vadovo posto – BNS). Man dabar patinka dabartinė mano padėtis. Galiu plačiau kalbėti platesniame kontekste, o būdamas pirmininku, tu visada turi įsipareigojimus su opozicija ir būti daugiau moderatoriumi. Manau, kad aš būčiau geras pirmininkas ta prasme, kad būčiau geras moderatorius, bet tokiu būdu dingčiau kaip geras politikas, kuris skleidžia tam tikras idėjas“, – tvirtino Seimo narys.

Pasak J. Džiugelio, frakcija dėl komiteto pirmininkų kaitos turi apsispręsti iki kitos savaitės pabaigos.

„Frakcija iki kitos savaitės pabaigos turėtų nutarti, kas bus deleguojamas į komiteto pirmininkus. Tas klausimas (pirmininkų kaitos – BNS) iki Kalėdų turėtų būti išspręstas“, – pridūrė parlamentaras.

J. Džiugelis sakė, kad komitetų vadovybių rotacija kadencijos viduryje yra normalu.

„Rotacija, kuri šiuo metų vyksta komitetų vadovybėje, nepaisant to užaštrinto konflikto, yra normalu, turime kadencijos vidurį, ji yra sveikintina“, – teigė J. Džiugelis.

Anot jo, vienas svarbiausių darbų būtų aktyvesnis bendradarbiavimas su socialiniais partneriais, ko jie pasigedo iš dabartinio komiteto pirmininko.

„Komiteto veiklos kokybė galėtų būti geresnė įsiklausant į didesnį ratą socialinių partnerių ir Vyriausybę“, – tvirtino J. Džiugelis.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas trečiadienį kreipėsi į Seimo frakciją, kad ši deleguotų naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką, nes dabartinis komiteto vadovas M. Majauskas nepakluso partijos įpareigojimui neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų kitų metų biudžeto iniciatyvų.

M. Majauskas su Laisvės partijos nariais balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

M. Majauskas teigė neketinantis pats trauktis nei iš komiteto pirmininko pareigų, nei iš partijos, nes tam nemato „dalykinių argumentų“.

Parlamentinių komitetų pirmininkus skiria ir atleidžia Seimas.

2022 11 24 13:41
Spausdinti