Meniu
Prenumerata

sekmadienis, birželio 16 d.


NATO IR RUSIJA
J. E. Herbstas: jei Rusija laimės Ukrainoje, Baltijos šalims kils didelis pavojus
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Atlantic Council
J. E. Herbstas: „Turėtume naudoti visas įšaldytas Rusijos lėšas.“.

Buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje, tyrimų centro „Atlantic Council“ Eurazijos centro vadovas Johnas E. Herbstas IQ biuro Vašingtone vadovei Liepai Žeromskaitei teigė, kad Kremliui naudingi sentimentai, esą NATO negins Baltijos šalių.

JAV paramos paketo Ukrainai priėmimas atidėliojamas jau aštuonis mėnesius (pokalbis vyko balandžio pradžioje, kai Atstovų Rūmai dar nebuvo priėmę paketo – IQ past.). Tiesioginius to padarinius matome Ukrainoje. Žinoma, Ukraina nėra NATO narė, bet ką, jūsų nuomone, toks delsimas sako apie JAV kaip partner patikimumą Europoje?

– Nėra jokios abejonės, kad toks delsimas Europoje griauna pasitikėjimą JAV lyderyste, ir ne tik Europoje. Ir tai yra tiesioginis mūsų nesugebėjimo priimti paramos paketą padarinys. Europos lyderiai klausia, ar galime pasitikėti JAV? Ir tai neabejotinai yra pagrindinė to nepasitikėjimo priežastis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas vis garsiau kartoja savo „strateginės autonomijos“ idėją, jam dabar pritaria ir daugiau Europos valstybių. Ar tai, jūsų nuomone, yra į naudą NATO?

2024 05 23 06:45
Spausdinti