Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VTEK SPRENDIMAS
J. Narkevičius pažeidė įstatymą, pietavęs pavaldžių įstaigų sąskaita
BNS
Fotobankas
Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius pažeidė įstatymą, pietavęs pavaldžių įstaigų ir įmonių sąskaita, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Etikos sargai taip pat nutraukė tyrimą dėl netinkamo ministro žmonos vykdomos nekilnojamojo turto nuomos deklaravimo bei nenurodymo, kad J. Narkevičius yra Lietuvos lenkų sąjungos Trakų skyriaus vadovas.

Komisija nusprendė, jog ministrui kilo interesų konfliktas, kai jo pietus pernai komandiruotės Minske metu apmokėjo ministerijai pavaldi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, o išlaidas Abu Dabyje padengė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

VTEK tyrimų skyriaus vyresnioji patarėja Jurgita Jurkienė per posėdį sakė, kad įstatymas neleidžia valstybės tarnautojams priimti dovanų, jeigu dėl jų gali kilti interesų konfliktas.

Tuo tarpu susisiekimo ministras su Lietuvos automobilių kelių direkcija bei Klaipėdos uostu yra susijęs „ne tik valdymo ir kontrolės, bet ir tarnybinio pavaldumo ryšiais“, todėl J. Narkevičiui anksčiau ar vėliau atsiras būtinybė priimti su įstaigomis ir įmonėmis susijusius sprendimus, tvirtino komisijos specialistė.

„Šis veiksmas (priimami sprendimai), aišku, yra tarnybinių pareigų dalis, tačiau turint omenyje, kad sprendimai bus priimti dovanotųjų atžvilgiu, tai kelia abejonių dėl ministro veikimo interesų konflikto situacijoje“, – teigė J. Jurkienė.

„Ta aplinkybė turėtų lemti ministro sprendimą atsisakyti tokios dovanos iš pavaldžių subjektų“, – pridūrė ji,

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 22 11:25
Spausdinti