Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


NATO
J. Stoltenbergas lieka vadovauti NATO
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Briuselio
NATO
Jensas Stoltenbergas.

Brastoje arklių nekeičia. Rusijos sukeltos didžiausios šiame amžiuje Europos saugumo krizės metu NATO šalys nusprendė pratęsti dabartinio Aljanso generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo kadenciją dar vieniems metams.

„Mano dideliam džiaugsmui ir, manau, mūsų visų džiaugsmui, J. Stoltenbergo kadencija dar pratęsta kuriam laikui. Kaip juokavo kai kurie kolegos, o po to dar vieniems metams ir dar vieniems, – po specialiojo NATO vadovų susitikimo ketvirtadienį žurnalistams sakė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. – Tai nepaprastai svarbu, nes J. Stoltenbergas yra tas žmogus, kuris mūsų regioną supranta labai gerai, reikmes žino puikiai ir yra pasirengęs atliepti mūsų reikalavimus.“

Buvęs Norvegijos premjeras J. Stoltenbergas NATO vadovauja nuo 2014 m. ir rugsėjį turėjo baigtis jo antroji kadencija. Šių metų pradžioje pranešta, kad J. Stoltenbergas paskirtas naujuoju Norvegijos centrinio banko vadovu. 62 metų buvęs premjeras ir finansų ministras vadovauti centriniam bankui turėjo pradėti „maždaug gruodžio 1-ąją“.

Kalbos, kas galėtų jį pakeisti, nerimo nuo praėjusios vasaros. Kalbėta, kad viena iš kandidačių – kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

2022 03 24 15:28
Spausdinti