Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


JAV viceprezidentas žada „triuškinantį“ atsaką Šiaurės Korėjai
BNS
M.Pence'as pažadėjo griežtą atkirtį Šiaurės Korėjai. (Reuters nuotr.).

Jungtinės Valstijos bet kokią Šiaurės Korėjos ataką atrems „triuškinančiu ir efektyviu“ atsaku, šiandien pažadėjo JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, stovėdamas ant Japonijoje prisišvartavusio didžiulio amerikiečių lėktuvnešio denio.

Donaldo Trumpo pavaduotojas atvyko į regioną dar kartą patikinti sąjungininkų, nerimaujančių dėl spartėjančios Pchenjano raketų programos ir numanomo pasirengimo įvykdyti dar vieną draudžiamą branduolinį bandymą. Šiaurės Korėja taip pat siekia pasigaminti branduolinių ginklų, pajėgių smogti taikiniams JAV žemyninėje dalyje. M.Pence'as, 10 dienų kelionę po Aziją pradėjęs Pietų Korėjoje, kitą dieną po nesėkmingo Šiaurės Korėjos raketos bandymo sakė, kad šio izoliuoto režimo keliamas pavojus auga. Lėktuvnešyje „USS Ronald Reagan“ viceprezidentas kariams tvirtino, kad jis yra čia tokiu metu, kai Šiaurės rytų Azijos „horizonte tvenkiasi audros debesys“.
Šiaurės Korėja yra pavojingiausia ir skubiausiai spręstina grėsmė taikai ir saugumui Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.
„Šiaurės Korėja yra pavojingiausia ir skubiausiai spręstina grėsmė taikai ir saugumui Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“,– kalbėjo M.Pence'as. „Bet mes atremsime bet kokią ataką ir bet kokį įprastinės ar branduolinės ginkluotės panaudojimą sutiksime triuškinančiu ir efektyviu amerikiečių atsaku. JAV visada sieks taikos, bet vadovaujant prezidentui Trumpui skydas dengia, o kardas yra parengtas“, – M.Pence‘as saulėtą vėjuotą rytą sakė 2,5 tūkst. jūreivių, susirinkusių ant lėktuvnešio denio JAV Jokosukos karinių jūrų pajėgų bazėje Tokijo įlankoje.

Pagrasino visuotinu karu

Šią savaitę vienas Šiaurės Korėjos aukšto rango pareigūnas perspėjo, kad režimas neketina mažinti savo raketų programos, pažadėjo, kad kas savaitę bus rengiami raketų bandymai, ir pagrasino „visuotiniu karu“, jeigu JAV imsis kokių nors veiksmų prieš Pchenjaną. Tokia retorika sukėlė nerimą sąjungininkams Japonijoje ir Pietų Korėjoje, kurios būtų bet kokio Šiaurės Korėjos atsako pašonėje ar pačiame sūkuryje. Pietų Korėjos sostinė Seulas yra visai netoli Korėjos pusiasalį dalijančios demarkacinės linijos, lengvai pasiekiamas Šiaurės Korėjos toliašaudei artilerijai. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 04 19 14:47
Spausdinti