Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KRAŠTO APSAUGA
KAM patrigubino šaulių finansavimą: pinigų skirta ginklams, ekipuotei, įrangai įsigyti
BNS
Paulius Peleckis/BNS

Krašto apsaugos ministerija (KAM) penktadienį pranešė patrigubinusi šaulių finansavimą, lėšų skirta ginklams, ekipuotei, įrangai įsigyti.

Lietuvos šaulių sąjungai šiemet papildomai skirta iki 4,8 mln. eurų – palyginti su praėjusiais metais, organizacijos finansavimas bus tris kartus didesnis.

Už papildomas lėšas 2022–2025 metais Lietuvos šaulių sąjunga planuoja pirkti 4,5 tūkst. komplektų naujų aprangų, 1,5 tūkst. automatinių ginklų G-36 su šoviniais, 2 tūkst. šalmų, 500 šarvinių liemenių, po 2 tūkst. ekipuotės liemenių ir kuprinių, 70 termovizorių, 250 skaitmeninių radijo stočių.

Taip pat įvertintas poreikis gerinti sąlygas įsigyjant 60 karkasinių palapinių su įranga, 20 elektros generatorių, 16 visureigių ir 8 mikroautobusus.

„Gerokai padidės finansavimas Šaulių sąjungos vaikų stovykloms“, – teigiama KAM pranešime.

„Keleto pastarųjų metų įvykiai parodė, kad šauliai yra itin svarbūs ne tik stiprinant pasiruošimą gintis, bet gali sėkmingai remti ir civilines institucijas taikos metu: pagalba COVID-19 pandemijos metu, svarus indėlis užtikrinant pagalbą nelegalios migracijos krizės metu prisidedant prie nacionalinio saugumo iššūkių įveikimo“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Anot jo, šauliai taip pat aktyviai dalyvauja teikiant pagalbą Ukrainos karo pabėgėliams.

Anot KAM pranešimo, didinamas ir finansuojamų LŠS etatų skaičius, numatoma kasmet kelti darbo užmokestį.

Penktadienį įsigaliojo Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos sutartis dėl valstybės biudžeto lėšų naudojimo, ja keičiamas šaulių finansavimo modelis.

Organizacijai suteikiama didesnė atsakomybė vykdant finansinius savo veiklos įsipareigojimus, o jai skiriami valstybės biudžeto asignavimai tiesiogiai susiejami su veiklos rezultatais ir efektyvumu.

Lietuvos šaulių sąjunga įkurta 1919 metais, šiuo metu ji turi apie 12,7 tūkst. narių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 01 12:32
Spausdinti