Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


KARAS UKRAINOJE
Karo studijų institutas Vašingtone: jei ginklų tiekimas Ukrainai sumažės, Rusija tuo pasinaudos
ELTA
Scanpix
Ukrainos kariai šaudo iš haubicų D-30 į Rusijos karius, esančius fronto linijoje Chersono srityje.

Rusijos kariuomenė gali palaužti Ukrainos kariuomenę dėl amunicijos ir karinės technikos stygiaus, skelbia Vašingtone įsikūręs Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai mano, kad rusai gali padaryti proveržį fronto linijoje, jei ginklų tiekimas ir toliau mažės. „Rusija išlaiko iniciatyvą visame veiksmų teatre ir tai didina tokių įvykių pavojų, nes leidžia Rusijos karinei vadovybei stiprinti arba lėtinti operacijas bet kurioje fronto vietoje“, – teigia ekspertai.

ISW pranešime minimas „Der Spiegel“ paskelbtas interviu su neįvardytais Ukrainos vadais, laikraščiui sakiusiais, kad beveik visi Ukrainos daliniai ir junginiai turi taupyti amuniciją ir medžiagas dėl bendro amunicijos stygiaus ir kad kai kurie Ukrainos daliniai gali išlaikyti dabartines savo pozicijas tik jei Rusijos pajėgos „nepuola visa jėga“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis taip pat perspėjo apie grėsmę, kad kai kuriose vietose Rusijos pajėgos gali pralaužti frontą ir įsiveržti gilyn į Ukrainos gynybos linijas, rašoma pranešime.

2024 03 14 11:15
Spausdinti