Meniu
Prenumerata

sekmadienis, gegužės 19 d.


I. VĖGĖLĖS POLITINIS DEBIUTAS
Kas jis, I. Vėgėlė, ir ko siekia šis juodasis arkliukas?
Agnė Baltrūnaitė
ELTA
Vėl prožektorių šviesoje.

Vienintelis agresyvią rinkimų kampaniją vykdantis Ignas Vėgėlė dėmesio centre gali išlikti iki Seimo rinkimų

Prieš trejetą metų turbūt niekas, įskaitant ir patį I. Vėgėlę, nesvarstė, kad jis galėtų dalyvauti 2024-ųjų prezidento rinkimuose ir juo labiau būti vienas favoritų ar bent kelti sumaištį. Viskas prasidėjo 2021-ųjų rugpjūtį, kai tuomet Lietuvos advokatūros pirmininkas I. Vėgėlė organizacijos susirinkime pasakė daug triukšmo sukėlusią kalbą, pagardintą sąmokslo teorijomis.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Teisininkų bendruomenė iš nuostabos gūžčiojo pečiais, tačiau ši kalba žaibiškai paplito socialiniuose tinkluose ir sulaukė nemenko palaikymo nuo pandemijos išvargintų žmonių, ypač nusiteikusių prieš ribojimus, galimybių pasus ir skiepus. Ką tik prioriteto tvarka skiepų nuo COVID-19 advokatams reikalavęs I. Vėgėlė tapo „antivakserių“ lyderiu, o staiga užklupęs populiarumas antrą Advokatūros vadovo kadenciją baigiantį I. Vėgėlę pastūmėjo į politiką. „Mane į prezidento rinkimus stumia nematoma jėga“, – yra prasitaręs jis.

2024 05 07 06:45
Spausdinti