Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


APKLAUSA
Kas penktas gyventojas mano, kad padėtis šalyje gerėja
BNS
Paulius Peleckis/BNS
Vilnius.

Kas penktas Lietuvos gyventojas mano, kad situacija šalyje gerėja, o optimistiškai nusiteikusiųjų dalis auga, rodo LRT penktadienį paskelbta naujausia „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Sausio antrojoje pusėje vykdyta apklausa parodė, kad 20 proc. mano, kad reikalai valstybėje krypsta į gerąją pusę, tuo metu 79 proc. teigė, kad situacija prastėja.

Lyginant su lapkritį atlikta apklausa, palankiai situaciją šalyje vertinančiųjų dalis išaugo – tuomet taip teigiančių buvo 12 proc., sakančių, kad padėtis negerėja buvo 87 procentai.

Gyventojų klausiant apie padėtį savivaldoje, 54 proc. apklaustųjų nurodė, kad jų mieste ar rajone reikalai juda geryn. Kad situacija prastėja teigė 29 proc. respondentų, o 17 proc. tvirtino, kad neturi nuomonės.

Prieš tris mėnesius vykdytos apklausos metu teigiančių, kad reikalai juda geryn buvo 52 proc., o sakančių padėtis juda į blogąją pusę – 34 proc. Neapsiprendusiųjų buvo 14 procentų.

LRT užsakymu reprezentatyvią gyventojų apklausą rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ atliko sausio 19 – 31 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausti 1023 Lietuvos gyventojai, tyrimo rezultatų paklaida – iki 3,1 procento.

2023 02 17 08:42
Spausdinti