Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


TEISĖSAUGA
Kauno policijos viršininkas D. Žukauskas atleistas iš policijos
BNS
Fotobankas

Atėmus teisę dirbti su įslaptinta informacija, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas atleistas iš policijos, trečiadienį pranešė Policijos departamentas.

Vidinis patikrinimas dėl įtartinų D. Žukausko ryšių pradėtas gavus informacijos atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno policininkas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs daugiau nei 10 tūkst. eurų kyšių. Įtariama, kad jis galėjo dengti nelegalų verslą.

Pasak departamento, D. Žukausko patikrinimo metu surinkta daug informacijos ir medžiagos, apimančios skirtingus laikotarpius, kurią įvertinus ir buvo priimtas sprendimas. Patikrinimo metu konstatuota, kad D. Žukausko asmeninės savybės, elgesys, ryšiai su tam tikrais asmenimis kelia pagrįstų abejonių dėl jo patikimumo ir galimybės jam toliau dirbti su įslaptinta informacija.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė negalintis detalizuoti konkrečių atvejų ar asmenų, dėl kurių priimtas toks sprendimas. „Detalių nebus, nes dalis informacijos yra su grifu „slaptai“, riboto naudojimo, tad ją nelabai galima atskleisti“, – sakė jis.

Departamentas atkreipia dėmesį, kad patikrinimo metu nebuvo sprendžiama dėl D. Žukausko kaltės padarius kažkokį nusikaltimą ar pažeidimą, buvo vertinamos asmens dalykinės savybės, elgesys ir jo patikimumas – ar jis gali toliau dirbti su įslaptinta informacija.

Šį sprendimą D. Žukauskas žada skųsti teismui.

Policijos departamente tęsiamas pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl jo ir kito buvusio pareigūno veiksmų Tenerifėje. Patikrinimas bus baigtas, nepaisant to, kad abu pareigūnai jau nebedirba policijoje.

Laikraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad 2019 metų liepą tuometinis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas Giedrius Skladas ir D. Žukauskas, kuris buvo išėjęs tėvystės atostogų, drauge su advokatu  iš Lietuvos atvyko į verslininko Raimondo Karpavičiaus vilą Tenerifėje Ispanijoje ir pareikalavo, kad name poilsiavę žmonės per dvi valandas išsikraustytų. Leidinio duomenimis, tuomet jau vyko kova dėl sergančio verslininko palikimo. Atvykėliams buvo iškviesta policija.

Pasak R. Matonio, be šiuo metu atliekamo patikrinimo ir ikiteisminio tyrimo, kuriame įtarimai pareikšti D. Karalukui, jokių kitų tyrimų po šio D. Žukausko patikrinimo atlikti nėra planuojama. „Kurie duomenys buvo, tie tyrimai ir vyksta šiuo metu. Kažkokių naujų tyrimų tikrai neplanuojame po šio patikrinimo pradėti“, – sakė jis.

R. Matonis sakė negalintis pasakyti, ar D. Žukauskas galės pretenduoti į pareigūnams skiriamą pensiją ir kitas garantijas, nes šį sprendimą priima „Sodra“, tačiau, pasak jo, kadangi jis atleistas ne dėl nusikaltimo, šios turėtų likti.

Išeitinės kompensacijos, pasak policijos atstovo, atleistas viršininkas negavo.

D. Žukauskas praeityje yra ne kartą apdovanotas už gerą tarnybą, be to, du kartus tapo „Metų sekliu“ už sėkmingą rezonansinių nužudymų tyrimą.

Kauno apskrities policijai šiuo metu laikinai vadovauja Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 26 10:46
Spausdinti