Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SEIMO RINKIMAI
Koalicijos dėlionės: S. Skvernelis dirbtų su liberalais, G. Landsbergis neatmeta mažumos vyriausybės
BNS ir IQ
Fotobankas
Balsavimas.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad kitą kadenciją matytų galimybes dirbti koalicijoje su opoziciniais liberalais, bet ne konservatoriais. Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis neatmeta mažumos vyriausybės galimybės. 

S. Skvernelis tvirtino opozicinėje Liberalų sąjūdžio frakcijoje per ketverius darbo metus matęs „daug racionalių politikų“ bei sulaukęs palaikymo iš kai kurių vienmandatėse išrinktų frakcijos narių. „Ir aš tikiuosi, kad tie vienmandačių gyventojai šitų Seimo narių tikrai įvertins šiuose Seimo rinkimuose. Taip kad galime kalbėtis tikrai. Kalbant apie Tėvynės sąjungą – aš irgi sakau, tai nėra priešas, kaip čia bando sakyti, nesutaikomi priešai. Mes esame oponentai, kur mūsų pozicijos daug kur skiriasi, kai kur sutampa“, – per spaudos konferenciją trečiadienį teigė premjeras.

„Šiandien sakau, pakartoju – sunkiai įsivaizduoju tokios koalicijos galimybę. Bet politikoje būna visko. Dar sunkiau įsivaizduoju save asmeniškai būnant tokios koalicijos sudėtine dalimi“, – pridūrė jis. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį teigė, kad „valstiečiai“ gali turėti bendrų pozicijų su opozicijoje šiuo metu esančiais konservatoriais.

Kviečia apsišarvuoti kantrybe

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis G. Landsbergis neatmeta galimybės formuoti mažumos Vyriausybę, bet nuo konkrečių prognozių apie darbą po rinkimų kol kas susilaiko. „Labai nedaug liko laukti, tai aš apsišarvavęs kantrybe, labai kviečiu ir kitus apsišarvuoti, ramiai sulaukti rezultatų“, – žurnalistams Kaune trečiadienį sakė jis. „Kaip ir kiekviena partija mes tikimės gero rezultato. O kas tas geras – laikas parodys“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis teigia, kad „nebraižo raudonų ribų“ ir neįvardija partijų, su kuriomis į koaliciją kategoriškai neitų. „Esame už, ne prieš, žiūrėsime, kaip atrodys tas naujas Seimas, su kokiomis galėsime sudaryti koaliciją ir įgyvendinti darbus. (Sąrašo lyderė-red.) Ingrida Šimonytė prasitarė apie mažumos Vyriausybę, tai reiškia, stiprią mažumos frakciją, remiamą kitų jėgų, aš neatmesčiau ir šito varianto, manyčiau, kad jis yra gana realistiškas. Bet vėl gi, tai yra mūsų mėgstamas būrimas iš kavos tirščių“, – sakė konservatorių lyderis.

Jis teigia, kad kol kas su kitomis partijomis dėl galimo darbo kartu derybų nebuvo, vis dėlto sako Seimo salėje „pasikalbantis su kolegomis, kurie sėdi netoliese“ „Prisiminkime, salė kaip atrodo: liberalai šalia, tai nieko nenustebins“, – sakė jis.

G. Landsbergis trečiadienio vidurdienį iš anksto balsuoti atvyko į Kauno Rotušę, tačiau kadangi čia nusidriekė ilga eilė, balso neatidavė. Partijos atstovė Vytautė Šmaižytė BNS informavo, jog G. Landsbergis balsuos vėliau trečiadienį Kaune, tačiau tikslus laikas kol kas nežinomas. G. Landsbergis sakė iš anksto balsuoti nusprendęs, nes taip yra saugiau dėl koronaviruso pandemijos.

„Mes nežinome, kaip atrodys sekmadienis, kaip atrodys susibūrimo vietos ir taip toliau. Turiu pagrindo pasitikėti, kad apygardos yra pasiruošusios, bet vis dėlto net jeigu vienas žmogus, aš, išsiimu iš sekmadienio grūsties, man rodos, tai yra saugiau tiems žmonėms, kurie sekmadienį ateis balsuoti“, – kalbėjo jis.

Jis išreiškė nerimą dėl izoliacijoje esančių žmonių, kurių registracijos skaičiai yra labai maži. „Nenoriu įžvelgti kokios nors piktos valios Vyriausybės, kuri atsisakė anksčiau išsiųsti primenamąją žinutę, bet vis dėlto nežinodami, kaip jiems dalyvauti rinkimuose, šie žmonės gali jausti, kad iš jų yra atimta konstitucinė teisė dalyvauti rinkimuose“, – sakė G. Landsbergis.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, pirmadienį-ketvirtadienį vyksta balsavimas iš anksto.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 07 17:06
Spausdinti