Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Koalicijos sutartį socialdemokratų ir „valstiečių“ frakcijos įtvirtins memorandumu
BNS
(Žygimantas Gedvila nuotr.).

Artėjant rudens sesijai, Seimo socialdemokratų ir „valstiečių“ frakcijos bendradarbiavimą įtvirtins memorandumu.

Dėl to sutarė trečiadienį susitikę premjeras Saulius Skvernelis ir socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis. Tokį susitarimą numatoma pasirašyti dar iki tol, kol Lietuvos socialdemokratų partijos skyriai baigs balsavimą dėl to, ar socialdemokratams reikia palikti valdančiąją koaliciją. „Nemanau, kad frakcijai reikėtų partijos pirmininko leidimo ar įgaliojimo“, – žurnalistams sakė A.Palionis.
Nemanau, kad frakcijai reikėtų partijos pirmininko leidimo ar įgaliojimo.
Anot jo, toks susitarimas neprieštaraus partijos valiai, nes kol kas galioja partijos tarybos sprendimas sudaryti valdančiąją koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija. „Aš manau, kad šiandien mes (frakcija) nesavivaliaujame. Jeigu mes pasirašytume šitą memorandumą po tarybos sprendimo išeiti, tada taip, sutikčiau (kad būtų savivaliavimas)“, – sakė A.Palionis.

Šauks tarybą

Jis taip pat aiškino, kad rugsėjo 20 pasibaigus balsavimui partijos skyriuose socialdemokratų taryba greičiausiai turėtų būti sušaukta spalį. „Sprendimo dar nėra, kad mes turime palikti koaliciją, aš manau, spalio mėnesį bus tarybos posėdis ir nei jūs, nei aš nežinome, koks tas sprendimas bus. Tai laukti iki spalio ir nieko nedaryti irgi negali“, – svarstė jis.
Sprendimo dar nėra, kad mes turime palikti koaliciją, aš manau, spalio mėnesį bus tarybos posėdis ir nei jūs, nei aš nežinome, koks tas sprendimas bus.
Pasak S.Skvernelio, frakcijų susitarime bus aptarti svarbiausi rudens sesijos darbai, iš kurių jis išskyrė biudžeto tvirtinimą, mokesčių pakeitimus, socialinės atskirties bei skurdo mažinimui skirtus sprendimus. „Kol kas yra koalicija, nėra mažumos Vyriausybės, yra koalicijos sutartis galiojanti. Ir manau, kad yra bendro darbo galbūt geresnės sėkmės užtikrinimo išdavoje toks susitarimas, jeigu partneriams reikalingas, manau, yra svarstytinas ir gali būti pasirašytas“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo S.Skvernelis. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 09 06 13:54
Spausdinti