Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


BFK
Konservatoriai į Seimo Biudžeto komiteto vadovus siūlo M. Lingę
BNS
Žygimantas Gedvila/BNS
M. Lingė.

Valdantieji konservatoriai į Seimo Biudžeto ir finansų (BFK) komiteto vadovus siūlo šiuo metu Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK) vadovaujantį Mindaugą Lingę.

Tuo metu M. Lingę pakeisti SRDK vadovo poste siūlomas Justas Džiugelis, kandidatūras antradienį per frakcijos posėdį pristatė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Po diskusijų, kurių turėjom bene dvi savaites, ieškodami geriausio varianto, nusprendėm, kad BFK žmogus su patirtimi, stipriai išreikštu komandiniu, politiniu jausmu, kad tai turėtų būti Mindaugas Lingė, o į SRDK siūlome Justą Džiugelį“, – Seime žurnalistams sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Nė vienas iš šitų kandidatų nebuvo euforijoje, manau, gerai jautėsi tose pareigose ir temose, kuriose dirbo iki šiol, bet bendruomeniniame veikime svarbu išgirsti ir kitų kolegų nuomonę ir lūkesčius ir priėmėm tokį sprendimą“, – pridūrė ji.

Anot parlamentarės, komitetų sudėtį planuojama pakeisti ketvirtadienį.

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas sakė gerai vertinantis siūlomas kandidatūras ir dirbs su tais, kuriuos pasiūlys.

„Mykolas Majauskas buvo stropus komiteto pirmininkas, nors mūsų pozicijos kai kada skirdavosi. Dabar kaip bus, nežinau, su Mindaugu Linge dirbęs nesu. Vertinu gerai, konstruktyviai, manau, išvairuosime kažkaip“, – žurnalistams sakė jis.

Kalbėdamas apie J. Džiugelio kandidatūrą V. Mitalas sakė, kad „konservatoriai turi daug talento skirtingose srityse ir užpildys tuos batus, kuriuos reikia“.

M. Lingė sako vertinantis frakcijos pasitikėjimą ir tikisi į komitetą sugrąžinti komandinį darbą.

„Vertinu frakcijos pasitikėjimą. (...) Tai nėra pareigos, kurių siekiau ar projektavau, bet pareiga komiteto darbą organizuoti taip, kad pateisinčiau tiek frakcijos pasitikėjimą, kad grįžtų komandinis darbas ir kad turėtume vieningą Seimo, Vyriausybės politiką“, – antradienį Seime žurnalistams sakė M. Lingė.

Jis taip pat teigė, kad siektų daugiau vadovauti diskusijoms, o ne susitapatinti su komitetu.

„Pirmiausia turėtume turėti pokalbį pačiame komitete, komiteto valia turi būti išreikšta, tai dar nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet komitetas nėra vien pirmininkas ir turėtų atsispindėti daugiau moderacinio vaidmens funkcijoje, bet nebūtinai, kad asmuo susitapatintų su komitetu. Turbūt čia yra pagrindinis tikslas“, – sakė M. Lingė.

SRDK vadovaujantis parlamentaras teigė tikintis, kad BFK jam pavyks rasti bendrus sutarimus tarp valdančiųjų ir opozicijos.

„Teko dirbti komitete, kuris turi šešis ir šešis (opozicijos ir valdančiųjų narius – BNS), ir mes tuos susitarimus rasdavome. Manau, kad ir šiomis aplinkybėmis veikiant, kai turime panašias proporcijas, kad pavyks rasti ir su kolegomis kitame komitete reikalingus sprendimus“, – sakė M. Lingė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcija kandidatūroms pritarė bendru sutarimu.

Konservatoriai BFK vadovą deleguoja vietoje Mykolo Majausko, kuris paliko frakciją ir paskelbė atsistatydinantis iš komiteto pirmininkų, kai buvo pašalintas iš partijos.

M. Majauskas prieš porą savaičių buvo pašalintas iš partijos už su Vyriausybe nesuderintus siūlymus dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

2022 12 13 11:01
Spausdinti